Gran èxit del IV Fòrum Indústria 4.0

31/05/2019

La Comissió Indústria 4.0 -integrada per Telecos.cat i els col·lectius d'enginyeria Industrial, Informàtica, de Camins i Agrònoms- va atorgar el Premi Industria 4.0 a l’empresa Alternative Energy Innovations pel projecte “InduEye” i dos accèssits als projectes “SENTINEL” d’Array Plàstics i “TIAGo Base” de PAL Robotics. El lliurament es va fer a la cloenda de la jornada que es va celebrar divendres a l’Espai Endesa, amb la participació de més de 260 enginyers que van poder conèixer, entre d’altres, les novetats de l’edició d’enguany de la Hannover Messe.

“Catalunya pot liderar la revolució de la indústria 4.0 perquè té teixit industrial, proveïdors de tecnologia, centres tecnològics i talent i aquest fòrum n’és una mostra i un referent”, va destacar Matilde Villarroya, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, durant la quarta edició del Fòrum Indústria 4.0. “La tecnologia ens porta cap a nous models de negoci, noves indústries i nous serveis pels productes. L’empresa ha d’estar al dia de les noves aplicacions i implementar-les a la gestió dels processos, adaptar-se o morir”, van ser les paraules de benvinguda de Joan Carles Casas, president de la Comissió Indústria 4.0.

El Premi Indústria4.0 es va atorgar al projecte “Indu-Eye”, d’Alternative Energy Innovations, la primera plataforma IIoT (Industrial IoT) sense fils, capaç de donar servei d’extrem a extrem -és a dir, des dels sensors fins a la monitorització de les dades- i sense bateries perquè s’alimenta a través d’una bateria termoelèctrica que converteix el calor residual en electricitat.

D’altres implantacions remarcables de la tecnologia 4.0 a les indústries catalanes, i guanyadores dels Accèssits Indústria 4.0, van ser els projectes “SENTINEL” d’Array Plàstics i “TIAGo Base” de PAL Robotics. “SENTINEL” implementa i desenvolupa una solució de control i monitorització distribuïda per a la indústria d’injecció de plàstic, utilitzant les noves tècniques d’anàlisi de dades basades en Data Science, mineria de dades i Intel·ligència Artificial. “TIAGo Base” de PAL Robotics és una plataforma de robòtica mòbil autònoma que automatitza el transport i lliurament d’objectes petits com, per exemple, medicines als hospitals i mostres en els laboratoris, millorant els processos de treball, alliberant temps als professionals per a tasques de més valor i evita l’error humà en la indústria sanitària.

Carles Miranda, coordinador Indústria 4.0 de la Unitat d’Innovació Empresarial d’Acció, va explicar que “Catalunya és un gran mercat per a la indústria 4.0 ja que té més de 400 empreses implicades en el sector amb més de 7.000 milions d’euros en facturació i Inversiones al voltant dels 40.000 milions d’euros anuals”.

 La Comissió Indústria 4.0 està formada per membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i de l'AIQS.

Font: EIC

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92