Participem a la trobada anual dels Enginyers Voluntaris

08/04/2019

"Des del seu naixement el 2011, prop de 150 Enginyers Voluntaris col·laboren o han col·laborat amb una seixantena d’entitats del Tercer Sector, on han realitzat 63 projectes”, va destacar Estanislau Sunyer, membre d’Enginyers Voluntaris, durant la trobada anual d’aquest servei intercol·legial que es va celebrar el passat 4 d’abril a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Enginyers Voluntaris és un servei intercol·legial on participa Telecos.cat juntament amb els col·legis d’Enginyers Industrials de Catalunya, d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.
 
Estanislau Sunyer va explicar que el valor afegit dels enginyers voluntaris és el de proporcionar voluntaris, amb coneixements i experiència en gestió i tècnica, a les entitats del Tercer Sector: “la idea es donar suport als equips directius, bé sigui per projectes o de forma continuada”. Sunyer va aprofitar la trobada per avançar els nous reptes i projectes d’Enginyers Voluntaris que seran acotats en temps i recursos i que buscaran aconseguir un objectiu definit. Entre d’altres, es va parlar de noves àrees d’activitat com el mentoring social o laboral, el voluntariat corporatiu, el desenvolupament d’equips de suport en àrees específiques i la col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, amb equips formats per enginyers sèniors i estudiants universitaris, en la realització de projectes per a entitats dels Tercer Sector. També va anticipar la intenció de constituir un Consell Assessor per identificar noves possibilitats de col·laboració i avaluar les accions realitzades.

Un dels nous projectes d’Enginyers Voluntaris pel 2019 serà l’acompanyament de les entitats, a través de la Taula del Tercer Sector, en la seva transformació digital. Per aquesta raó, la ponència d’enguany va tractar sobre “la transformació digital a les ONG’s”. “Només el 8 de les entitats del Tercer Sector tenen una estratègia digital definida i el seu potencial és el d’incorporar noves eines que permetin adequar els seus programes als seus usuaris”, va exposar Emilia Caralt de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE. “L’ús de la tecnologia en les entitats del Tercer Sector busca una major eficiència i qualitat dels serveis, l’anàlisi de les dades i agilitzar els temps entre recollida i presa de decisions”, va afegir Emilia Caralt, col·laboradora de l’Institut i directora de la Fundació “migranodearena”.

La cloenda de la trobada va ser a càrrec dels presidents i representants dels cinc col·legis i associacions d’enginyers que formen part d'Enginyers Voluntaris. Per Jordi Renom, president dels Enginyers Industrials de Catalunya, “Enginyers Voluntaris reflexa el clar compromís de l’enginyeria amb la societat”. Pedro Linares, president de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, va assenyalar que “cal parlar més d’enginyeria que dels seus cognoms, podem anar tots junts i juntes i ser els actors d’un món i d'un context que està canviant".


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92