La 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica premia els millors professionals i projectes del sector TIC

18/03/2019La 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat aquest vespre el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que ha tingut al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del Parlament, Roger Torrent, com a convidats d’honor.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi (veure www.lanit.cat apartat premis) ha decidit atorgar la màxima distinció a nivell nacional –exaequo- als doctors Marcel Coderch i Manel Medina. Enginyer de Telecomunicació per la UPC i màster i doctor pel MIT, Coderch presideix actualment l’Autoritat Catalana de la Competència i és un reconegut expert en qüestions de desenvolupament i regulació energètica. Medina, de la seva banda, és un referent internacional en ciberseguretat. Doctor enginyer de Telecomunicació per la UPC -d’on és catedràtic- és el president Científic de l’Antiphishing Group Europe, i fundador de l’esCERT, així com de vàries spin offs com Safelayer.

Per primera vegada aquest guardó ha tingut també un guanyador a nivell internacional: Roberto Viola, director General de Communications Networks, Content and Technology (DG Connect) de la Comissió Europea. Viola té una gran capacitat d'influència a la Unió Europea, des d'on ha liderat iniciatives com la del final del roaming europeu, la implementació dels primers pilots en 5G o els programes Galileu i Copernicus. És també l’impulsor de dues grans iniciatives en marxa actualment: el programa Euro High Performance Computing i el programa europeu coordinat en Intel·ligència Artificial.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat atorgat a Ricardo Baeza-Yates. Enginyer Informàtic  per la Universitat de Xile, Baeza és CTO d'NTENT Hispania, una companyia de tecnologia de cerca semàntica amb seu a  Califòrnia i director dels programes de ciència de la computació de la Northeastern University (a Silicon Valley).Vicepresident de Recerca de Yahoo Labs de 2006 a 2015, és el fundador del Grup de Ciència del web i Computació Social al Departament TIC de la Universitat Pompeu Fabra.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Sergi Girona, CIO del Barcelona Supercomputing Center (BSC). Doctor Enginyer en Informàtica per la UPC, des de 2004 ocupa el càrrec de director del Departament d'Operacions del BSC. El 2017 fou responsable de la implementació del nou supercomputador Marenostrum 4. Gestor de la Xarxa Espanyola de Supercomputació, també és membre actiu de l'organització PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) des de la seva creació.

El talent emprenedor de Pere Lumbreras i Josep Ceron, i el compromís social de l’AUCOOP

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat per a Josep Ceron i Pere Lumbreras, fundadors d’Intesis Software, companyia líder en fabricació de solucions innovadores per al mercat domòtic i d'automatització d'edificis amb seu a Igualada. L’empresa ofereix una àmplia gamma de productes als clients en més de 90 països. Això ha estat possible gràcies a un continu compromís i una inversió en R + D, a partir d'un equip altament qualificat. El 2016 l’adquireix el grup HMS Industrial Networks AB, continuant Ceron com a CEO.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a l’Associació d’Universitaris per a la Cooperació (AUCOOP), que va ser creada el 2007 per estudiants de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions de Campus Nord i que actualment és una entitat formada per estudiants, professorat i personal d’administració i serveis de tota la UPC. El seu objectiu és el de cooperar en l'àmbit tecnològic amb països en desenvolupament i per fer-ho, emprèn projectes i activitats a nivell tant local com internacional.

Premi a la Comunicació per a ‘Revolució 4.0’, premi Cisco per a l’Hospital Clínic de Barcelona i doble reconeixement especial

El jurat d’aquesta 24a Nit també ha volgut posar de relleu la tasca divulgativa duta a terme pel programa “Revolució 4.0” de Catalunya Ràdio, espai de referència per als emprenedors del país, dirigit i presentat per Xantal Llavina. Cada setmana el programa –que properament farà el salt a la graella de TV3- parla d'innovació, de creativitat, de competitivitat i dóna veu a aquells que han aconseguit ser influents; cares conegudes que han tingut èxit en diferents sectors professionals gràcies a la seva bona transformació digital.

La multinacional Cisco ha tornat a participar activament de la Nit reconeixent, amb el seu Premi a la Transformació Digital, la tasca de l’Hospital Clínic de Barcelona, guardó que valora la contribució capdavantera d’aquest centre hospitalari al món de l’e-health.

Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la Sagrada Família (pel seu ús intensiu de la tecnologia) i, de manera conjunta -des de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya i la Generalitat-, a Carme Torras, matemàtica, doctora en informàtica i professora d'Investigació a l'Institut de Robòtica (CSIC-UPC), distingida com a Professional Catalana TIC de l’Any (menció especial que l’any vinent passarà a integrar-se a la convocatòria oficial de premis valorats pel Jurat).

>>GALERIA FOTOGRÀFICA AQUÍ
(autor Diego Muñoz)


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92