Descobrim les claus de tot procés d'innovació en una nova jornada d'èxit (resum, presentacions i galeria)

28/11/2018

L'Auditori Pompeu Fabra de l'EIC acollia ahir al matí una nova jornada tècnica de Telecos.cat. Sota el títol de "Què considerar per impulsar la innovació a la teva organització", una cinquantena d'assistents van poder descobrir les claus de tot el procés d'innovació de la mà de set experts en aquest àmbit que vam abordar aspectes com l'estratègia i la sistematització del procés, la protecció industrial, el finançament, el marc jurídic relacionat, els sistemes actuals de certificació i les possibilitats d'internacionalització, entre d'altres.
 
Després de la inauguració a càrrec del president de Telecos.cat, Pedro Linares, Anna M. Sánchez Granados, doctora enginyera de Telecomunicació, CEO d’ITimes Advisers i vicepresidenta d'Innovació i Emprenedoria del nostre col·lectiu, es feia càrrec de la conferència inaugural. Sánchez va abordar el concepte mateix d'innovació, desgranant els ingredients clau per al disseny d'un model d'innovació (podeu descarregar la seva presentació AQUÍ). 
 
Tot seguit, arribava el torn d'Enric Barba, doctor enginyer de Telecomunicació i reconegut expert en el camp de la gestió empresarial. Barba va centrar la seva ponència en l'estratègia d’innovació i la sistematització del procés, posant l'accent en la importància del talent de les persones i la "cultura innovadora", que fa definir com "allò que fem quan el 'jefe' no mira" (podeu descarregar la seva presentació AQUÍ). 
 
La protecció va ser el tema entorn al qual va girar la intervenció de Mar García Poza, examinadora de Patents de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques. García va incidir en la importància de la propietat industrial com a mesura de protecció dels resultats de la innovació i com a element bàsic a considerar durant tota la seva planificació (podeu descarregar la seva presentació AQUÍ). 
 
A continuació Ramon Maspons, coordinador d’Innovació a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), explicava dues potents eines de finançament per a la innovació: l'H2020 i la compra pública innovadora, destacant el canvi de paradigma client-proveïdor pel de socis de valor i la rellevància del binomi estratègia-necessitat (podeu descarregar la seva presentació AQUÍ). 
 
Gemma Enfedaque, cap de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat, aprofundia en el marc normatiu i legislatiu de la compra pública innovadora, un marc que -afirmava- potencia precisament la compra pública d'innovació entesa aquesta en un sentit ampli (podeu descarregar la seva presentació AQUÍ). 
 
Tot seguit, Gerardo Malvido, R&D + TI Product Manager d’AENOR, abordava els sistemes actuals de certificació en R+D+i, avançant als assistents alguns detalls de la futura ISO en Innovation Management Systems (podeu descarregar la seva presentació AQUÍ). 
 
Les eines de finançament que el Ministeri de Ciència posa a disposició dels innovadors que vulguin internacionalitzar el seu projecte les descobria Ricardo Rubianes, responsable de Programes de Cooperació Internacional Índia & sud-est asiàtic del Dept. d’Acció Tecnològica Exterior del CDTI (podeu descarregar la seva presentació AQUÍ)

 
Per acabar la taula de ponents, Salvador Ramon, enginyer de Telecomunicació i director de Telecos.cat, exposava les eines i serveis que el col·lectiu ofereix a tots els seus membres a l'hora d'impulsar un projecte innovador (grups de treball, programa corporate member, etc).
 

Després de les preguntes dels assistents, la directora general d'Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, es feia càrrec de la cloenda,  agraint a Telecos.cat la celebració de la jornada: "Actes com aquest són molt necessaris per tal de prendre consciència de la importància de la innovació com a fenomen transversal. Som un país d'innovadors, però encara ens queda camí per recórrer i reptes a afrontar", afirmava. En aquest sentit, Villarroya insistia en la necessitat de col·laboració entre empreses i centres tecnològics per tal d'encarar-los amb èxit.  
 
>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92