La solució mòbil de notícies urbanes geolocalitzades Swaypp guanya l’SmartCAT Challenge 2018

7/11/2018

L’aplicació Swaypp es va proclamar guanyadora del SmartCAT Challenge 2018, un concurs d’innovació oberta promogut per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de Telecos.cat, i que busca solucions tecnològiques que resolguin reptes municipals. El Casal Pere Quart de Sabadell va acollir ahir la gala final d’aquest esdeveniment que enguany celebrava la tercera edició i que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. Els reptes plantejats als participants es basaven en els àmbits de medi ambient, comerç i turisme, seguretat ciutadana i acció social.

La proposta de Swaypp es va endur els 5.000 € del primer premi, presentant una solució que pretén incrementar la participació en processos ciutadans a Sabadell, amb notícies urbanes geolocalitzades i avisos per proximitat i seguiment en temps real. L’aplicació mòbil està basada en la col·laboració ciutadana i la seva finalitat és mantenir informada a tota la població sobre allò que esdevé al seu voltant.

El segon premi, valorat en 3.000 €, el va guanyar la plataforma Moneder, que busca millorar la comunicació entre comerços i clients sabadellencs. Aquesta producte permet incrementar i fidelitzar els usuaris dels comerços i negocis tradicionals amb diverses funcionalitats.

RoMi, un projecte que té com a objectiu recollir les dades de contaminació dels municipis amb el mínim pressupost i amb una bona precisió, va obtenir el tercer premi, valorat en 2.000 €. RoMi treballa amb microordinadors de baix cost que connecten sensors de partícules PM2.5 i PM10, entre d’altres, per conèixer en profunditat i poder analitzar la qualitat de l’aire a les ciutats.

A banda dels premis en metàl·lic, SmartCAT Challenge oferia a un dels finalistes l'oportunitat de realitzar un pilot en entorn real a la ciutat de Sabadell, en el marc de la xarxa de laboratoris urbans Catalonia SmartLAB. La proposta guanyadora va ser la web app creada per Prenomics, que aprofita les dades de geolocalització policial de la ciutat.

El premi Keiretsu Forum va recaure en la plataforma Bettair, basada en sensors per monitoritzar la qualitat de l’aire en entorns urbans amb dades d’alta precisió. Els creadors de Bettair podran participar en un Global Keiretsu Forum a qualsevol de les seus que té a l’Estat espanyol i a les sessions de formació prèvies.

Durant la gala, els nou finalistes de l’SmartCAT Challenge van defensar les seves solucions innovadores en directe davant d’un jurat format per representants de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, la Fundació i2Cat i les empreses  patrocinadores d’aquesta edició: T-Systems, Sopra Steria i Keiretsu Forum.

L’acte va incloure també el lliurament dels premis del concurs d’idees innovadores CoInnovem Sabadell, el qual reconeix el talent innovador de les persones i entitats de la ciutat i detecta idees i prototips potencialment aplicables per la millora del desenvolupament urbà de Sabadell.

Durant la gala es va comptar amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, qui va destacar que “els reptes als quals s’enfronten les ciutats actualment són molts i complexos i requereixen col·laboració i innovació per resoldre’ls”. Així mateix, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer va remarcar la importància que les guanyadores d’aquesta edició hagin estat dues dones per “la necessitat d’ampliar la presència femenina al sector TIC”. Ferrer va assegurar que és rellevant que “els municipis catalans apostin pel disseny conjunt amb ciutadania i empreses per resoldre els reptes als quals s’enfronten”.

Amb l’objectiu d’oferir més oportunitats de negoci a escala internacional, SmartCatalonia ha convidat els guanyadors del concurs SmartCAT Challenge a presentar les seves solucions TIC en un acte que es realitzarà durant l’Smart City Expo World Congress, el dia 14 de novembre a l’estand de la Generalitat de Catalunya (D4137) de 13h a 13:45. Podeu consultar més informació a la web de SmartCatalonia.


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92