L'iGenium’18 debat els reptes de la mobilitat en infraestructures, ciutats intel·ligents i territori

24/10/2018


La 7a edició d’iGenium ha situat la mobilitat i els reptes de futur al bell mig del debat en la trobada duta a terme al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, seu que ha acollit per primera vegada la cita anyal de l’enginyeria catalana.

Els experts i directius del sector han exposat a iGenium’18 la realitat i els desafiaments als que caldrà donar resposta pròximament derivats de la mobilitat, entre ells el concepte MaaS (Mobility as a Service).

Oriol Altisench, degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, ha donat la benvinguda els assistents i ponents i ha afirmat que “la mobilitat és un concepte que inclou des del sistema aeroportuari, portuari i el sistema de transport públic, un aspecte que ens preocupa molt”. Així mateix, Altisench ha assegurat “que ens preocupen projectes que estan sobre la taula com les superïlles, la mobilitat elèctrica, l’explosió del sharing a partir dels robots que portem a la butxaca i l’acumulació de dades. Tot plegat ja està revolucionant el sector”.

El degà del Col·legi d’Enginyers de Camins ha conclòs que “totes les enginyeries podem donar resposta a aquesta revolució treballant tots junts”.

Oriol Altisench ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que cal “potenciar la presència de les dones”, tant en els col·legis professionals com en les conferències sectorials.

Acte seguit, el president de l’Institut d’Enginyers de Catalunya (INEC), Ricard Granados, ha subratllat que la mobilitat “és un dels vectors més importants del desenvolupament econòmic i social”. Tanmateix, “els efectes mediambientals de la mobilitat tenen un impacte en l’entorn i, com a enginyers, una part important de la nostra dedicació és assumir un desenvolupament de la mobilitat respectuós amb el medi. Fet que implica a totes les branques de l’enginyeria”. És per aquest motiu que és “tan important que aquesta edició d’iGenium estigui dedicada a la mobilitat eficient i sostenible”, ha subratllat Granados.

A continuació, la directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya, ha inaugurat oficialment l’acte. Villarroya ha felicitat a iGenium per assolir ja la setena edició, “senyal de que s’estan fent bé les coses, és molt important pel sector”. Alhora ha volgut “reconèixer i posar en valor la feina que està fent l’INEC en aquest tipus de trobades”.

Villarroya també ha defensat la idea que “la mobilitat neix de la enginyeria. Els enginyers som un col·lectiu molt rellevant en aquest sector atès que ells van ser qui van desenvolupar els primers transports. Avui en dia estan totalment implicats en la mobilitat sostenible, són els implantadors i els desenvolupadors”.

Tanmateix “no ens podem deixar mai la sostenibilitat, no només parlar de vehicles elèctrics i autònoms, sinó que cal parlar de mobility as a services (MaaS), compartir el cotxe i l’ús del transport públic”.

Villarroya ha destacat que “l’Administració està fent un esforç important per acompanyar aquest canvi relatiu a la mobilitat” i, com a exemple d’iniciatives de la Generalitat n’ha destacat el Pacte Nacional per la Indústria; la IDIADA; el Campus de Motor de Anoia a Castellolí;  el Fòrum de Conducció Autònoma i el Catalonia Connected & Autonomous Vehicle Living Lab.

Com a conclusió de la seva intervenció, Matilde Villarroya ha animat a continuar treballant per aportar el talent de l’enginyer a la mobilitat per al desenvolupament del país. Finalment, Villarroya ha denunciat “la bretxa de gènere que hi ha a la professió atès que les dones representen el 27% en el sector industrial”.

 
>>DESCARREGA LA NOTA DE PREMSA COMPLETA AMB EL RESUM DE TOTES LES PONÈNCIES
>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92