Descobrim com implantar solucions IoT amb èxit en una nova edició de l'IOTSWC

19/10/2018

L’Associació de Professionals TIC de Catalunya (APTICC) -integrada per Telecos.cat, el COEINF i  GrausTIC- organitzava ahir al matí la taula rodona “Com implantar solucions IoT amb èxit”, com a side event de la fira de referència del sector (l’IoT Solutions World Congress), i amb l’objectiu d’oferir un espai de trobada als professionals de l’enginyeria interessats o vinculats al món de l’IoT.

Els assistents van poder conèixer, de la mà d'un panell de sis experts, algunes iniciatives d’èxit i experiències locals que aporten valor a l’hora d’encarar projectes que integren solucions IoT, així com considerar els seus aspectes més rellevants i particulars.
 
Així, Josep Paradells (catedràtic d’Enginyeria Telemàtica, director de la Fundació i2CAT, professor de la UPC i codirector del Màster d’IoT de la Fundació Politècnica) va abordar la cadena de valor en els productes IoT i la importància de cada baula, detallant-ne els elements necessaris, la seva combinació i el valor que aporten al sistema complert. Una reflexió sobre els riscos i els errors que poden tenir va completar la seva presentació (descarregable en PDF AQUÍ).
 
A continuació, va ser Daniel Martínez (enginyer Químic i tècnic en Pedagogia de la innovació al Citilab) l'encarregat de presentar el projecte de solucions IoT amb Whitecatboard,  l’ecosistema tecnològic desenvolupat al lab de Cornellà amb l’objectiu de fer accessible la IoT per a tothom (presentació descarregable en PDF AQUÍ).
 
Tot seguit, arribava el torn de Pere Tuset (enginyer de Telecomunicació, professor lector i director del Màster en Indústria 4.0 a la UOC), qui centrava la seva intervenció en els avanços més rellevants en el camp de les telecomunicacions en l'àmbit de la Indústria 4.0, referint-se tant a tecnologies de comunicació com a protocols de comunicació (presentació descarregable en PDF AQUÍ).
 
La importància de la informació obtinguda a través d'IoT i el sentit que li podem donar, centraven la presentació de Javier Corredera (informàtic i responsable d’Indústria 4.0 i Intel·ligència de Negoci a Techedge España). Corredera va descobrir als assistents com expandir la funcionalitat d'un projecte de manteniment predictiu per oferir valor a tots els nivells, des de facilitar la vida a l'operari de manteniment, fins a millorar el ROI d'una màquina o permetre definir una estratègia de producció / innovació a llarg termini (presentació descarregable en PDF AQUÍ).
 
Seguidament, Jaume Catarineu (enginyer informàtic, CEO d'Ubiquat, president de TICAnoia i Sinergia, i vicedegà del COEINF) abordava la connexió de l'IoT i el món real, explicant com connecta l'IoT amb la revolució blockchain i per què això és important per aconseguir una implicació de la ciutadania en la creació massiva de dades (presentació descarregable en PDF AQUÍ).
 
Per últim, era Tomàs Roy (enginyer Superior en Telecomunicacions, Electrònica, Llicenciat en Ciències de la Educació i director d’Estratègia del CESICAT) qui incidia en la importància de la ciberseguretat com a gran tasca pendent del sector, alhora que alertava als assistents de la necessitat de tenir una estratègia per evitar la utilització de l’IoT per crear botnets utilitzades en atacs DDoS, distribució de ransomware o altres tipus de malware (presentació descarregable en PDF AQUÍ).

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92