La 23a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica visualitza el talent de les dones TIC del país en una nova trobada d’èxit

23/02/2018

Un miler professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món de les telecomunicacions i la informàtica es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la que és la primera gran trobada de l’any del sector TIC, a només uns dies del Mobile World Congress.

L’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament la  Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que en aquesta 23a edició va voler posar en valor el talent de les dones en un sector majoritàriament masculí.

La cerimònia va estar presidida per Roger Torrent, president del Parlament, acompanyat, entre d’altres autoritats, per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i pels secretaris de Telecomunicacions i Universitats del Govern, Jordi Puigneró i Arcadi Navarro.

Durant el seu discurs de cloenda –i després del lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d'Honor de la Nit (tota la informació sobre els guardonats aquí)-, el president del Parlament va voler fer una comparativa entre el món de la política i el de la tecnologia, ambdós omnipresents a les nostres vides: “Desentendre’s de la política és com desentendre’s de les innovacions tecnològiques. En ambdós casos, significa desentendre’s de la realitat que ens envolta”, afirmava; alhora que llençava un consell: “Perseverança i saber llegir el context, una recepta vàlida tant per als projectes del vostre sector com per als projectes polítics de país”.

Benvinguda institucional del secretari TIC del govern, música, màgia, blockchain i premis
Amenitzada per la música en directe dels Jazzing Five, la 23a Nit –que va tenir a la periodista Xantal Llavina com a mestra de cerimònies-  arrencava amb l’actuació sorpresa de Tecnomagos, que a través del seu espectacle ens recordàvem allò que diu Arthur Clarke: "Qualsevol tecnologia suficientment avançada és indistingible de la màgia" . 

Tot seguit, tenia lloc la inauguració oficial a càrrec de Pedro Linares, president de Telecos.cat, i Eduard Martin, degà del COEINF. Linares va reivindicar la necessitat de promoure vocacions TIC entre els més joves pel dèficit de professionals que pateix el sector, i advertia del perill  que suposo perdre’n el talent de les dones. Martin, de la seva banda, es referia a l’èxit que suposa per al país la posada en marxa de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya, alhora que demanava seguir sumant esforços perquè les TIC continuïn sent-ne un sector estratègic. El mateix Martin donava pas al secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Govern, Jordi Puigneró, responsable de la benvinguda institucional. Durant el seu discurs, Puigneró també posava l’accent en la importància d’incorporar molt més talent femení en un sector amb només un 10-20% de dones treballant-hi. El secretari TIC del govern també va voler referir-se a una de les apostes més recents que permetrà reforçar encara més la capitalitat mundial del mòbil que ostenta Barcelona: el projecte 5G impulsat conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat, la Mobile World Capital, la Fundació i2cat, la UPC, el CTTC i les principals empreses del sector.

A continuació arribava el torn de la conferència inaugural. Albert Castellana, vicedegà d’Innovació del COEINF i membre fundador de l'Associació Blockchain Catalunya, era l’encarregat de donar pas a la intervenció de Kristof Van de Reck, responsable a Europa d’una de les blockchains amb major capitalització de mercat (la Nem.io Foundation). Van de Reck va descobrir als assistents com serà el món sense intermediaris, un món on –gràcies a la tecnologia blockchain- serem capaços d’enregistrar fets i intercanviar actius digitals de forma immutable sense la necessitat d’un tercer de confiança, ajudant-nos a optimitzar sistemes i desintermediar processos.

La cerimònia de lliurament de premis arrencava just després, amb la participació, entre d’altres, de la presidenta de la Diputació de Barcelona, els secretaris de Telecomunicacions i Universitats del Govern, el diputat de la Diputació de Tarragona (i alcalde de Salou), Pere Granados, així com de la Comissionada de Tecnologia de l’Ajuntament de Barcelona, Francesca Bria (tota la informació aquí).

El còctel final servia d’escenari per a una intensa sessió de networking entre el miler d’assistents a la que ja és la 23 edició d’aquesta gran trobada del sector TIC del país.

GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ (autor fotos: Diego Muñoz)


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92