#LaNit2018 premia els millors professionals i projectes del sector TIC amb destacada presència femenina

22/02/2018La 23a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat aquest vespre el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que ha tingut al president del Parlament, Roger Torrent, com a convidat d’honor.
 
Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi (veure www.lanit.cat apartat premis) ha decidit atorgar la màxima distinció a Pilar Conesa, fundadora i CEO d’Anteverti, empresa que assessora a directius i organitzacions en l'adaptació a nous entorns, innovant i fent ús de les noves tecnologies. Llicenciada en Informàtica, és considerada una pionera en l’impuls de les smart cities, liderant projectes d’èxit a Barcelona, Mèxic, Santiago de Xile, l’Argentina o el Marroc (entre d’altres). De fet, la seva contribució com a curator de l’Smart City Expo World Congress és bàsica per explicar la rellevància d’aquesta fira de referència internacional. Es dona la circumstància que Conesa és la primera dona en rebre el Premi d’Honor de la Nit.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat atorgat ex aequo a Ana Ripoll, catedràtica de la UAB (i exrectora) i presidenta de l'Associació Bioinformatics Barcelona (BIB), i a Andreu Veà, pioner d’Internet i emprenedor. El jurat ha volgut reconèixer Ripoll, catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors, per haver impulsat la interacció entre les disciplines de les ciències de la vida i les ciències de la computació creant BIB, amb més de 50 entitats membres. Pel que fa a Veà, doctor en Enginyeria de Telecomunicació i acadèmic convidat per Stanford, s’ha valorat el seu paper com a pioner d’Internet: en va publicar la biografia “Cómo creamos Internet” el 2013 i és membre fundador i col•laborador de nombroses organitzacions vinculades a la xarxa.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Miguel Ángel Iglesias, CIO/ Digital Transformation Leader de Volkswagen Group España Distribución (VGED), amb més de 20 anys d’experiència encapçalant departaments TI. És el responsable de la transformació digital de VGED, amb la creació d'un centre d'innovació que fomenta la cultura del canvi a través de la col·laboració interna i externa, i la transformació de la cultura organitzativa, que defineix un nou model de competències transversals en un entorn digital.

El talent emprenedor de Mònica Roca, i el compromís social d’Eva Vidal
Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat per a Mònica Roca, enginyera de Telecomunicació amb més de 20 anys d’experiència en el camp espacial. Roca és cofundadora, directora general i directora de R+D d’isardSAT Group, companyia internacional referent en el processament de dades d’instruments de microones, actives i passives reconeguda per l’Agència Espacial Europea.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a la doctora en Telecomunicacions Eva Vidal, per la seva intensa feina a l’hora d’ incorporar el concepte de sostenibilitat a l’àrea TIC. Directora del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC des del 2012, també és responsable del Programa d’Igualtat a l’ETSETB i pertany al grup de treball +NoiesTIC del mateix centre. Des de la UPC ha coordinat projectes amb universitats africanes i ha dirigit desenes de projectes de cooperació en l’àrea TIC.
 
Premi a la Comunicació per a ‘La Vanguardia’, premi Cisco per a la Diputació de Barcelona i triple reconeixement especial
El jurat d’aquesta 23a Nit també ha volgut posar de relleu la tasca divulgativa duta a terme pel diari La Vanguardia atorgant-li el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC per la seva secció “Tendencias”, que manté una constant mirada en l'impacte de les TIC en la nostra societat des de totes les perspectives possibles.

La multinacional Cisco ha tornat a participar activament de la Nit reconeixent, amb el seu Premi a la Transformació Digital, la tasca de la Diputació de Barcelona, guardó que valora la contribució d’aquesta institució al desenvolupament de la societat digital.

Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a tres entitats que commemoren els 50 anys d’història i són un referent per al sector TIC: l’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI), la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (Feceminte) i l’Associació Espanyola per a la Internacionalització de les empreses d’Electrònica, Informàtica i Telecomunicacions (Secartys).
 
 GALERIA FOTOGRÀFICA (PRIMERA SELECCIÓ) DISPONIBLE AQUÍ (autor: Diego Muñoz)

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92