Telecos.cat esvaeix dubtes sobre el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades en una jornada amb gran èxit de convocatòria (resum, presentacions, fotos i vídeo)

15/02/2018

L'Auditori Pompeu Fabra acollia ahir al matí una jornada organitzada per Telecos.cat amb l'objectiu d'esvair dubtes respecte als efectes del nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (GDPR) ja en vigor, però en aplicació a partir del proper 25 de maig. Amb la sala plena de gom a gom (es van exhaurir totes les places disponibles), els més de 150 assistents van poder obtenir respostes a alguns dels interrogants plantejats gràcies a les intervencions dels cinc ponents participants.
 
Així, Genís Margarit, CEO de Centralip i coordinador del Grup de Treball de Seguretat de Telecos.cat, va abordar la figura del delegat de protecció de dades (el DPO), que suposa, des del seu punt de vista, una nova i interessant oportunitat laboral per als enginyers (podeu descarregar la seva presentació en PDF AQUÍ).
 
Les implicacions derivades de l’aplicació del nou nou reglament a les administracions locals les va descobrir Àngela Fernández, tècnica responsable de suport municipal en Protecció de Dades de la Diputació de Barcelona (podeu descarregar la seva presentació en PDF AQUÍ).
 
Seguidament, Josep Puy, director de DATA RISC i membre també del Grup de Treball de Seguretat de Telecos.cat, va realitzar una explicació pràctica sobre la realització del PIA, l'avaluació d'impacte en protecció de dades (podeu descarregar l'exemple d'EXCEL AQUÍ).
 
A continuació, va arribar el torn de Miquel Estapé, sotsdirector d’estratègia i innovació de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), qui es va referir als reptes i les traves que implica oferir serveis públics digitals innovadors en el marc del nou Reglament de Protecció de Dades. Segons Estapé, si partim de la premissa que l'administració ha de fer un bon ús dels recursos públics (el que vol dir estalvi), no sempre serà fàcil adeqüar-se al GDPR, ja que els proveïdors amb preus més competitus acostumen a ser d'origen americà, i no europeu. Per tant les exigències de la nova normativa poden implicar un fre a la innovació i l'eficiència de l'administració pública.
 
Per últim, va ser Francesc Flores, CEO de Seinba Audit&Consulting i membre d’ISACA Barcelona Chapter, qui va enumerar les obligacions derivades del nou reglament que hauran d’aplicar les enginyeries com a proveïdors de serveis TIC (podeu descarregar la seva presentació en PDF AQUÍ).
 
>> GALERIA FOTOGRÀFICA DIPONIBLE AQUÍ 
>> Si us vau perdre la Jornada, podeu recuperar les intervencions íntegres de tots els ponents al següent VÍDEO


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
26 set. 2024 - Celebració de Sant Gabriel

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92