18a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

07/05/2013

18ª Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica
18 de febrer de 2013
Hotel Hesperia Tower
 

Francesc Fajula, premi Salvà i Campillo

a la Personalitat Destacada a La Nit 2013

 

La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica va arribar ahir dilluns a la seva divuitena edició, organitzada conjuntament per cop entre l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (ACET), el Col·legi d’Enginyers de Telecomunicació de Catalunya (CETC) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), incorporat en aquesta edició 2013. Es va voler celebrar la majoria d’edat de l’esdeveniment potenciant el networking entre professionals i promovent una veritable reunió de sector que va aglutinar més de 300 professionals del món TIC al Centre de Convencions de l’Hotel Hesperia Tower.

Cal destacar el caràcter fraternal i d’unió entre els professionals de l’enginyeria de telecomunicació i informàtica que va regnar durant tot l’esdeveniment i que, tal i com va enunciar l’Il·l. Sr. Joan Solé, degà del CETC, “és el reflex del nostre teixit empresarial. Telecos i informàtics treballem, construïm i creem junts, per això és una evolució natural que aquest any haguem fet la primera Nit junts”.

Per la seva banda, l’Il·l. Sr. Domingo Olmos, degà del COEINF, va incidir en els projectes conjunts de futur que s’estan liderant des dels col·legis professionals, com és el cas l’Agència de Qualificació dels Professionals de l’Enginyeria (www.aqpe.cat), que va titllar “d’aposta de futur per potenciar la qualitat de l’enginyeria i l’excel·lència dels professionals que l’exercim, siguem de l’especialitat que siguem.”

Al llarg de la vetllada es va fer entrega dels Premis de La Nit, que en aquesta edició incloïen cinc categories. El primer guardó, el premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada va ser per Francesc Fajula, enginyer de telecomunicació, MBA per ESADE i actualment director de la Fundació Banesto, impulsora entre d’altres de projectes com el Yuzz, un concurs per joves talents amb idees de base tecnològica. El Salvà i Campillo al Jove Emprenedor el va recollir Karen Márquez, sòcia-fundadora d’Infantium, una plataforma de desenvolupament cognitiu per a nens de 0 a 6 anys que permet estimular l’adquisició de competències amb el ritme i velocitat que cada nen necesita, reforçant la interacció amb els pares i l’aprenentatge als centres d’educació infantil.

La novetat de la jornada va ser l’entrega dels Premis Alan Turing. El primer va ser per Jordi Navarro, CIO de Condis, responsable de l’App MI CONDIS i del servei de supermercat online condisline.com, que va recollir l’Alan Turing al CIO de l’any. I el segon guardó amb el nom del matemàtic britànic pare de la informàtica moderna, va ser per Jordi Albó, doctor en Enginyeria de La Salle i coordinador del projecte de robòtica dedicat a la rehabilitació cognitiva de nens afectats per traumatismes cranioencefàlics, que han desenvolupat el grup de robòtica de La Salle i l’Hospital Sant Joan de Déu. El Dr. Albó va recollir el premi Alan Turing al Compromís Social.

El darrer premi, entregat per l’Honorable Sr. Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació, va ser el Premi d’Honor de La Nit, que va premiar la trajectòria de Josep Amat, catedràtic d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la UPC. La seva trajectòria en el món de la recerca s’ha centrat en el tractament digital del senyal i la visió per ordinador, especialment en les seves aplicacions en el camp de la robòtica. Amat actualment, desenvolupa diferents projectes de recerca en el camp de la robòtica submarina, la robòtica aplicada a la cirurgia i el guiat dels robots mòbils a l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial de l’UPC.

El Conseller Puig va destacar l’esforç i la iniciativa de Telecos i Informàtics per coorganitzar per primera vegada La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, i va destacar que en un “país canviant com el nostre cal dimensionar en la mesura necessària iniciatives com aquesta, un primer pas per fer-ho també amb l’economia del país”.

 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92