Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Crònica del workshop #OpenData per a enginyers

09/11/2017

El passat 25 d’Octubre vam descobrir perquè és important l’ús de les dades obertes, sobretot, per als enginyers i quines possibilitats ofereixen aquestes en l’àmbit professional.

La sessió va anar a càrrec de Carmen Lavado, formadora d’Iniciativa Barcelona Open Data i especialista en la gestió de les TIC, Francesc Boix, del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya i en Pere Homs, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Primer, en Pere Homs ens va fer una breu introducció en la que va explicar les claus del workshop, on la importància de formar-se en Open Data és clau en el futur més inmediat: “La formació avui en dia s’ha transformat en continua i ja no té sentit entendre l’enginyeria com fa uns anys.”

Acte seguit, Francesc Boix va plantejar els conceptes bàsics de l’#OpenData per començar a entendre’ls i treure’n el màxim profit. Va destacar especialment com en aquest àmbit, les empreses acumulen molta informació i no arriben a treure el profit que en podrien. Bé per desconeixement o bé per oblidar que estan allà. “No és el cas dels periodistes, que han estat dels primers professionals en haver aprofitat el potencial de les dades obertes“. Un bon exemple d’utilització de l’Open Data per empreses és una solució a la utilització de mapes substitutius de Google Maps per empreses (entre moltes altres utilitats). Va finalitzar destacant que “actualment ja hi ha mercat pels enginyers i hi ha necessitat del seu talent. És un bon moment per formar-se!“.

Carmen Lavado ens va donar una altra perspectiva de les dades obertes. Primer, com a coordinadora de la nostra formació en Open Data va explicar el projecte d’Iniciativa Barcelona Open Data (que disposa de formació acreditada internacionalment per l’Open Data Institute) i els nostre objectius formatius. Respecte a la importància dels enginyeres, va destacar com aquests “poden oferir una nova visió de l’Open Data, en l’àmbit de l’estandardització dels datasets, i fer-los més reutilitzables.” Així com que “s’estan produint canvis en les dades obertes, i això és degut al coneixement de com utilitzar-les, on la formació hi juga un paper clau.

Gràcies a tots i totes els que us vau apropar. Continuem!

A continuació les presentacions:


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
03 juny 2023 - Celebrem l’espai

06 juny 2023 - Women in Data Science

06 juny 2023 - Transport públic i nova mobilitat

08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

08 juny 2023 - Jornada anual de la comunitat DCA-NewSpace

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.84