Manifest de l'Associació Professionals TIC de Catalunya

28/09/2017

En nom de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya, ens dirigim a totes les persones que treballen en el sector TIC i a la ciutadania en general.

L’objecte és posar-los en coneixement de la persecució que està sofrint el nostre col·lectiu i la clara vulneració dels seus drets fonamentals, únicament per fer la seva feina en el marc de la llibertat d’expressió, i la llibertat i neutralitat de la xarxa.

Així mateix també ens dirigim als responsables d'aquesta situació per part de l'Estat Espanyol per exigir-los el cessament en aquesta actitud que provoca indefensió i inseguretat, sense cap altre objectiu que fomentar la por entre els professionals i intentar posar barreres a la difusió de la informació.

Per raó de la nostra feina, els professionals de les TIC gestionem dades de la màxima rellevància en el sí de les organitzacions on treballem i ho fem amb lleialtat, màxima responsabilitat i secret professional. Per aquest motiu, atacar al responsable de les seves dades és una de les formes més eficaces de danyar una institució i deixar-la inoperativa. Els fets de les darreres setmanes abunden en agressions contra els drets fonamentals dels professionals de les TIC.

Així, el passat 20 de setembre, la Guàrdia Civil, va portar a terme fins a 41 registres simultanis en seus públiques i privades. Alguns sense ordre judicial i extralimitant-se clarament respecte les ordres de registre que portava, va sotmetre alguns professionals a aïllament durant hores, suportant l’interrogatori de fins a quatre agents alhora, i va practicar catorze detencions.

En els dies posteriors estem veient com s'està fent el mateix amb particulars que van publicar webs, arribant a detenir i interrogar simples estudiants que, com un pur joc, van replicar webs relacionades amb la convocatòria del referèndum.

Molts professionals del nostre sector se senten intranquils i amenaçats. S'estan vulnerant sistemàticament les llibertats més bàsiques en tots els àmbits i, en particular, en el de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Considerem inadmissibles els interrogatoris, intimidacions, aïllaments, detencions, denegacions d’habeas corpus i citacions que s’han dut a terme en les darreres setmanes. Exigim el cessament per part de l’Estat Espanyol d'aquesta estratègia i demanem l’empara i respecte més absolut pels professionals i empreses de les TIC, estiguin o no vinculats a les institucions catalanes, directa o indirectament.

Apel·lem a totes les persones relacionades amb el sector TIC, des dels professionals més qualificats, fins als usuaris, d’aquí i de tot el món, ja que estan en joc els principis més bàsics de la democràcia: les llibertats i drets més fonamentals, entre els quals el dret a la informació i al respecte per les persones que s’ hi dediquen

Com a ciutadanes i ciutadans europeus que som, ens dirigim a les institucions europees perquè aturin les flagrants vulneracions de drets fonamentals que s’estan produint i exigim la seva intervenció immediata.

Si segueixen produint-se citacions, detencions i imputacions dels nostres professionals sense cap altra justificació que els motius polítics, no descartem convocar accions de protesta, acollint-nos als drets de manifestació i de vaga així com iniciar les accions legals necessàries perquè l’Estat Espanyol respongui davant d’instàncies superiors.

L'Associació de Professionals TIC de Catalunya està constituïda per: 
  • Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat)
  • Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica (COEINF)
  • Associació GrausTIC 

Barcelona, 28 de setembre de 2017
Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92