Neix l'Associació de Professionals TIC de Catalunya coincidint amb el Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació

17/05/2017


El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha presidit avui la signatura de l’Acta fundacional de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya, amb la qual queda oficialment constituït aquest organisme que integra l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) i l’associació GrausTIC. Els signants han estat Pedro Linares, president de Telecos.cat, Eduard Martin, degà del COEINF, i Dani Pujol, president de GrausTIC.

La signatura ha tingut lloc durant la cloenda de la jornada organitzada per les tres entitats signants amb motiu del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació, que sota el títol de Big Data for Big Impact, ha reunit al voltant de 150 persones vinculades al sector TIC al Mobile World Centre de Barcelona (més informació de la jornada al següent enllaç).

Jordi Puigneró ha celebrat el naixement de la nova Associació "perquè culmina un procés iniciat el juliol del 2016, quan les entitats signants van decidir fer un pas més i ajuntar-se i coordinar-se, partint del convenciment que la revolució digital en què ens trobem immersos és cosa de tots".

L’Associació de Professionals TIC de Catalunya neix amb l’objectiu de liderar de manera conjunta un projecte de país per al desenvolupament de les enginyeries i professions relacionades amb les TIC i oferir a la ciutadania les millors oportunitats per al seu desenvolupament acadèmic i professional.

Així mateix, la nova associació vol esdevenir una marca única que mostri al món la potencialitat de Catalunya com a centre de recerca, innovació i producció en l’àmbit TIC i en el desenvolupament industrial de nova generació i servir de base per a una acció conjunta i coordinada de tots els professionals que fan de les TIC un motor econòmic, social i de prosperitat.

Per fer-ho possible, l’Associació de Professionals TIC, liderada per les tres entitats impulsores que mantindran la seva identitat pròpia, disposarà d’una interlocució conjunta davant les administracions públiques i obrirà les portes a tots aquells organismes que treballen per a l’impuls de les TIC a Catalunya.


Sobre el Mobile World Centre

El Mobile World Centre és una iniciativa públic-privada creada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCB) i Telefónica amb l'objectiu d'apropar a la ciutadania el món de la telefonia mòbil i d'Internet. És un espai per descobrir com la transformació mòbil està revolucionant les vies de comunicació, el nostre dia a dia o l'entorn social i empresarial. El Centre és un espai obert als ciutadans que acull una exposició permanent i ofereix una agenda d'activitats vinculades a l'actualitat i als projectes centrats en la transformació social, cultural, tecnològica i econòmica de la mobilitat. Mobile World Centre és també un punt d'informació i difusió de la resta d'iniciatives de MWCB. 

 

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ (autor Diego Muñoz)


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92