Gran èxit de la 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

24/02/2017

Un miler professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món de les telecomunicacions i la informàtica es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la que és la primera gran trobada de l’any del sector TIC, a només uns dies abans del Mobile World Congress.

L’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament la  Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que va estar presidida per Carles Puigdemont, president de la Generalitat, i que també va comptar amb l’assistència, entre d’altres autoritats, de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Durant el seu discurs de cloenda –i després del lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d'Honor de la Nit (tota la informació sobre els guardonats aquí)-, el president de la Generalitat, va demanar no banalitzar la qüestió de la seguretat en les societats digitalitzades, perquè, defensava, “és un dels pilars per garantir la llibertat i la democràcia”. I afegia: “el futur dels països es juga en la seguretat de les xarxes”; per això, “que aquest país disposi d’una agència de ciberseguretat no és un caprici, sinó una obligació”. Puigdemont també és mostrava confiant en què Catalunya “no desaprofitarà la tercera revolució que estem vivint, sinó que la liderarà, igual que ho ha fet a les revolucions precedents”.

Prèviament, després de lliurar el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, la presidenta del Parlament també va adreçar unes paraules als assistents. Forcadell aprofitava la seva intervenció per fer un prec: “Cal que entre tots feminitzem el sector. És un repte de país”, afirmava. La presidenta del Parlament també assenyalava la importància del sector TIC com a “clau i fonamental”, tot reivindicant l’excel·lència dels professionals del país.

Sorpresa inicial amb la colla castellera dels ‘Llunàtics’ de Vilanova i doble conferència
La 22a Nit –que va tenir a la comunicadora Elisabet Carnicé com a mestra de cerimònies-  arrencava amb sorpresa: els Llunàtics (la colla castellera universitària del campus de la UPC de Vilanova) aixecava un pilar “il·luminat” amb els leds de l’agència creativa Aquí Houston, barrejant així l’enginy dels món dels castells amb el de la tecnologia.  Tot seguit, tenia lloc la inauguració oficial a càrrec de Pedro Linares, president de Telecos.cat, i Eduard Martin, degà del COEINF. Linares va reivindicar les TIC com a un sector prou important com per tenir entitat pròpia, mentre que Martin posava de relleu la necessitat d’unir esforços per aglutinar-lo.

Tot seguit tenia lloc una doble conferència inaugural. La primera sobre computació quàntica a càrrec de José Ignacio Latorre (Catedràtic de Física Teòrica a la UB i professor al  Centre de Tecnologies Quàntiques de Singapur), i la segona sobre el Programa Galileu de l’Agència Espacial Europea, a càrrec de Xavier Benedicto (Enginyer de Telecomunicació i director d’aquest programa). Latorre va descobrir als assistents el futur quàntic que ens espera, un futur que ja és aquí i que representa una revolució, no una evolució, respecte a la realitat tal i com la coneixem avui dia.

De la seva banda, Benedicto va descriure amb detall l’arquitectura del sistema Galileu, el seu actual estat de desenvolupament, així com els seus serveis i aplicacions. En aquest sentit, va instar els assistents a invertir en recerca, així com en crear serveis i productes donat el potencial del nou mercat que Galileu posa al nostre abast.

La cerimònia de lliurament de premis arrencava just després, amb la participació, entre d’altres, de Laura Martínez, diputada delegada de la Diputació de Barcelona; de Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat; i d’Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i Recerca.

El còctel final servia d’escenari per a una intensa sessió de networking entre el miler d’assistents a la que ja és la 22 edició d’aquesta gran trobada del sector TIC del país.

GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ (autor fotos: Diego Muñoz)


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92