La 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica premia els millors professionals i projectes del sector TIC

23/02/2017
La 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat aquest vespre el  marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que ha tingut al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com a convidats d’honor.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi (veure www.lanit.cat/#premis) ha decidit atorgar la màxima distinció a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-UPC), que aquest 2017 commemora el seu 40è aniversari com a centre pioner i de referència internacional, reconegut per la seva capacitat de renovació i adaptació a les noves demandes de la societat. La seva actual degana, Núria Castell, ha estat l’encarregada de recollir aquest Premi d’Honor de mans del president de la Generalitat.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat per a Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) adscrit a la UPC. Sota el lideratge de Torner (que l’any passat ja va rebre el Premi Nacional de Recerca atorgat pel Govern català), l’ICFO ha esdevingut un centre de referència global en el seu camp.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas Advocats. Muñoz, que és vicepresident i co-fundador de Consell de CIOs de Catalunya, lidera un equip amb més de 50 professionals del departament d’informàtica.


El talent emprenedor de Ramón Alós i Jose M. Caballero, i el compromís social de Jordi Ros
Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat ex aequo per a Ramón Alós, fundador i president d’Optral, i Jose M. Caballero, fundador i director general d’Albedo Telecom. El jurat ha vol guardonar en aquesta ocasió dos perfils sènior: Alós, per tenir la visió d'apostar per la fibra òptica dècades abans que altres (la seva empresa exporta a més de 50 països), i Caballero, per fundar, en plena crisi, una empresa que en pocs anys s’ha consolidat com a fabricant internacional de productes de Transmissió, Sincronització i Teleprotecció de xarxes òptiques, elèctriques i sense fils.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Jordi Ros com a creador de la xarxa social Labdoo, dissenyada per ajudar a portar ordinadors portàtils i dispositius educatius a les escoles més necessitades. A dia d’avui, més de 740 escoles d’arreu del món (116 països) han rebut més de 5500 ordinadors.

Primer  premi a la Comunicació per a Generació Digital, premi Cisco per al CSUC i reconeixement especial a Tecnonews
Com a novetat, aquest any la organització de la Nit ha sumat una nova categoria als guardons: el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, que ha recaigut en el programa de Televisió de Catalunya Generació digital. El seu director, Lluís Marquina, ha estat l’encarregat de rebre de mans de la presidenta del Parlament aquest reconeixement, amb què el jurat ha volgut posar de relleu l’èxit d’aquest espai, que combinant divulgació i entreteniment, aconsegueix posar en valor el vessant útil i social de la tecnologia i actuar alhora com a amplificador de la cultura digital i aparador de les iniciatives d'emprenedors catalans del sector.

La multinacional Cisco ha tornat a participar activament de la Nit reconeixent, amb el seu Premi a la Transformació Digital, la tasca del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), guardó que valora la contribució d’aquesta institució al desenvolupament de la societat digital.

Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la publicació digital Tecnonews, amb un reconeixement especial coincidint amb els seus 10 anys d’història.  Fundada el 2007 per l’Enginyer de Telecomunicació Carles Martin Badell, Tecnonews s’ha consolidat com a plataforma d'expressió i de col·laboració de referència entre els diferents agents que operen en el sector TIC.


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92