Telecos.cat esvaeix dubtes sobre "la quàntica aplicada als sistemes tecnològics" en una jornada amb èxit de convocatòria

01/02/2017

L'Auditori Pompeu Fabra acollia ahir al matí una jornada organitzada per Telecos.cat amb l'objectiu d'esvair dubtes respecte a l'aplicació de la computació quàntica als sistemes tecnològics. Tot i que assolir aquesta fita -pel sol plantejament del tema- no era tasca fàcil, fins a una cinquantena de persones van poder obtenir respostes a alguns dels interrogants plantejats gràcies a les intervencions dels cinc ponents participants.

Així, David Arcos, president de QubitInstitute i Leader de ´Barcelonaqubit”, va explicar perquè és més potent un ordinador quàntic que un de clàssic i on està l'origen d'aquesta potència "màgica".

De la seva banda, Antonio Ancín, Quantum Information AXA Chair a l'Institut Català de Ciències Fotòniques (ICFO), va presentar la quàntica com a "una oportunitat de reformular les nostres idees amb unes noves regles de joc. Oportunitat per als teòrics, però també per als tecnòlegs".

Jordi Delgado, professor titular al Departament de Ciències de Computació de l’UPC i membre del grup d’investigació LARA, va aprofundir en la teoria de la complexitat fent seva una recent declaració del referent mundial en quàntica Ignacio Cirac, qui va assegurar que “no existeixen els computadors quàntics ni se’ls espera en menys de 10 anys”.

Una visió més optimista la va aportar Ramsés Gallego, Strategist & Evangelist a Symantec; Office of the CTO i Past International Vice President a ISACA, Board of Directors; i Manager Partner d´Entanglement Partners. Segons Gallego, estem davant d’una “revolució, no una evolució, d’un repte on Barcelona ja s’està situant com a centre de referència”.

Per acabar, Lluís Ametller, professor de la Facultat d’Informàtica de Barcelona i investigador al Computer Simulation in Condensed Matter Research Group, es va referir a la quàntica com a “una fera que comença a ser domesticada”. Tot i que, va afegir,”teòricament sí, experimentalment està per veure”.

>> Si us vau perdre la Jornada, podeu recuperar les intervencions íntegres de tots els ponents al següent VÍDEO:>> GALERIA FOTOGRÀFICA AQUÍ

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92