#lanit2017 descobrirà els secrets del Programa Galileu i de la Computació Quàntica

18/01/2017

Xavier Benedicto (Enginyer de Telecomunicació i director del Programa Galileu a l’Agència Espacial Europea), i José Ignacio Latorre (Catedràtic de Física Teòrica a la UB i professor al  Centre de Tecnologies Quàntiques de Singapur), seran enguany els encarregats de la doble conferència inaugural de la 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, esdeveniment de referència del sector TIC que tindrà lloc el proper 23 de febrer a l’Auditori de Barcelona, i que comptarà, com a convidats d’honor ja confirmats, amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Després que el passat 15 de desembre la Comissió Europea anunciés formalment la posada en marxa dels primers serveis de Galileu (el primer pas cap a la plena operabilitat del sistema de navegació via satèl·lit del continent), els assistents a la Nit en descobriran tots els detalls de la mà del seu màxim responsable, el barceloní Xavier Benedicto. Benedicto descriurà l’arquitectura d’aquest sistema, el seu actual estat de desenvolupament, així com els seus serveis i aplicacions, que van des d’un servei gratuït de posicionament, navegació i sincronització deu vegades més precís, a operacions de salvament o més seguretat per als serveis públics.

De la seva banda, l’especialista en partícules elementals, informació quàntica i intel·ligència artificial, José Ignacio Latorre, ens descobrirà el futur quàntic que ens espera. Segons Latorre, la computació quàntica permetrà trencar la criptografia actual RSA (basada en la dificultat de factoritzar gran números), i avança: “Una lluita ferotge per assolir el domini de les tecnologies quàntiques s'està lliurant arreu del món. Estem preparats?”.

Lliurament de premis
La 22a Nit (que tornen a organitzar conjuntament l’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya) és alhora el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo (guardó de prestigi que reconeix a la personalitat de l'any i l’emprenedoria), els Premis Alan Turing (que premiaran al CIO de l'any i a la responsabilitat social), el Premi d’Honor de La Nit, el Premi Cisco a la Transformació Digital i, com a novetat, el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC. 

 

Més informació i inscripcions a www.lanit.cat

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92