Telecos.cat fa “perdre la por al fracàs” a la seva Jornada d’Emprenedoria

21/12/2016

La Torre Banc de Sabadell acollia ahir la Jornada “Esperit emprenedor, sense por al fracàs”, organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), amb la participació d’una cinquantena d’estudiants i professionals vinculats al món de l’emprenedoria.

La jornada arrencava amb les paraules de benvinguda de Jaume Xarrié, membre de la Junta de Telecos.cat i coordinador del Grup de Treball d’Emprenedoria, qui donava pas a la conferència d’André Vanyi-Robin, emprenedor i autor del llibre "He fracasado, y qué?". Precisament la seva intervenció es va centrar en l’acceptació d’aquest fracàs i en la manera de gestionar-ho. “Quan fracassem tendim a pensar que l’univers està contra nosaltres, però no som pas tan importants. Jo vaig fracassar fins a dues vegades perquè no vaig perdre el temps de conèixer-me a mi mateix, de saber perquè servia realment. Quan les dificultats apareixen hi són per fer-nos créixer i prendre perspectiva amb l’ajuda dels altres. I és que la major riquesa d’una emprenedor és la combinació de la seva experiència i les seves relacions”, va dir.

Tot seguit arrencava el panell d’experts sota l’epígraf d’”Impulsar per activar i accelerar l’esperit emprenedor”. Alexandre González, president de la Cambra d’Emprenedors i Empresaris, era el primer a intervenir abordant els tangibles clau per emprendre amb garanties. “Envoltar-se de gent influent i amb experiència,  austeritat, i escoltar els clients/inversors”, va resumir. En aquest sentit, va informar de les eines que ofereix la Cambra als nous emprenedors, posant l’accent en la importància de l’actitud i la fusió generacional.

A continuació arribava el torn de Javier Andrés, president del Centre Associatiu d’Emprenedors de Catalunya (CAEC),  i encarregat de parlar dels fons de finançament existents per als emprenedors. “Des de CAEC creiem que és possible emprendre sense arriscar el propi capital i per això assessorem i ajudem a aquells amb esperit emprenedor a aconseguir-ho”.

Toni Mascaró, president de Barcelona Loves Entrepeneurs (BLE), posava l’accent en la complexitat d’emprendre en el moment actual, amb una gran incertesa per la situació global i la gran fragmentació existent. També feia referència a l’atractiu de Barcelona per a emprenedors d’arreu del món i en la necessitat de trobar un model diferent al de Silicon Valley. El foment de la “intra-emprendoria” va ser una de les claus assenyalades per Mascaró: “Crec que hem d’aconseguir que els treballadors emprenguin dins l’empresa, que aportin idees. No és fàcil, però és possible”.

Els reptes d’un enginyer emprenedor són els que va desvetllar el membre de Telecos.cat i soci d’Sparkbit Partners, Oscar Vayreda, en la darrera de les ponències del panell d’experts. Vayreda, que es va autodefinir com “un emprenedor que ajuda altres emprenedors”, considera vital evitar la zona de comfort. “Emprendre ha de ser un procés interactiu de descobriment, hem de crear un negoci –no només un producte, cal diàleg entre producte i mercat, cercar-ne l’encaix i detectar nínxols, i no subestimar les alternatives ni les barreres al canvi”, va aconsellar.Després de les intervencions dels assistents i per acabar, el president de Telecos.cat, Pedro Linares, va voler agrair a tots els presents i ponents les seves aportacions amb un desig: “Que hagin servit perquè com a mínim comencem a perdre la por al fracàs, quelcom importantíssim, no només en el món de l’emprenedoria, sinó també en totes les facetes de la vida”.

GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ

 


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92