Els participants al #DiaMundialTIC reivindiquen un canvi de mentalitat per potenciar l’emprenedoria amb impacte social entre els més joves

17/05/2016

El Mobile World Centre de Barcelona ha acollit aquest migdia la celebració que l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) han fet en motiu del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació. Per tercer any consecutiu ambdues entitats han optat per commemorar aquesta efemèride de forma conjunta amb una taula rodona que ha tingut com a leit motiv: “Emprenedoria TIC amb impacte social”.

L’acte, integrat dins el programa d’activitats de la Unió Internacional de les Telecomunicacions de les Nacions Unides (ITU), ha comptat amb la intervenció via vídeo del seu secretari general, Houlin Zhao, tot just després de la benvinguda a càrrec de les entitats organitzadores i de la inauguració oficial de Jordi Puigneró, secretari per a la Governança de les TIC de la Generalitat.

Durant el seu discurs, Puigneró ha volgut encoratjar Telecos.cat i COEINF a liderar dos sectors (telecomunicacions i informàtica) que són “cosins germans”  treballant plegats: “Ho donarem tot perquè les TIC estiguin a l’alçada del repte de construir un nou estat. I per això és important que els representants del sector anem a una, ja que això repercutirà positivament, tant en els respectius col·lectius, com en el conjunt de la societat”. El secretari també ha volgut posar l’accent en la necessitat d’atreure noves vocacions cap al sector TIC, tema que ha estat molt present durant la taula rodona posterior.

Aquesta, moderada per Toni Mascaró, president de Barcelona Loves Entrepeneurs i director d’eMascaró, ha comptat amb la participació com a ponents d’Adrià Batlle, director executiu de mVenturesBCN i impulsor del 4YFN (Fundació MWC), Julián Vinué, director de Wayra Barcelona (del programa d’emprenedoria OpenFuture_ de Telefónica), Alejandro Ortiz Puigdomènech (fundador i CEO d’Unlimitec) i d’Elisenda Bou (co-fundadora i CTO de Vilynx).

Tots quatre han coincidit a l’hora d’assenyalar la necessitat d’un canvi de mentalitat que permeti la consolidació d’un ecosistema emprenedor fort i amb impacte social, alhora que han  reivindicat el talent dels joves del país (sovint no prou visible) i el posicionament internacional de Barcelona com a ciutat tecnològica capdavantera.

Precisament, Paco Rodríguez, gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament, ha estat el responsable de cloure l’acte. Durant la seva interven

ció, ha volgut destacar els programes de suport a l’emprenedoria que el consistori  té en marxa, així com l’impacte social de projectes TIC com Vincles, adreçat a la gent gran i reconegut internacionalment.

 

 

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ (autor Diego Muñoz)
>>VÍDEO ÍNTEGRE DE LA JORNADA: 
 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92