Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Telecos.cat se suma a la campanya de la Intercol·legial en defensa dels drets dels refugiats davant l’intent de realitzar devolucions massives

17/03/2016

Amb el lema Vergonya, ni un minut més, per una Europa de les persones, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, en la qual estan representades més de 100 corporacions de tots els àmbits professionals integrades per més de 250.000 persones (entre elles Telecos.cat), ha impulsat una campanya per denunciar la situació infrahumana en què es troben les persones refugiades que arriben a sòl europeu. Una situació que s’ha agreujat arran del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a tots els que arribin irregularment a Grècia, inclosos els que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians. 

Des de la Intercol·legial es reitera que els Drets Humans són l’únic valor que hauria de moure la nostra societat i s’urgeix als Estats per tal que preparin mesures efectives i ràpides per millorar l’ajuda als refugiats, no per impedir-la. 

Per aquest motiu, s’ha elaborat un MANIFEST en defensa dels drets dels refugiats per tal de preservar els seus drets i al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants.

Els Col·legis i Associacions professionals creuen que aquest acord entre la UE i Turquia significarà una trava més de les moltes que les institucions europees estan posant als refugiats. Així mateix, lamenten la falta de pro activitat que les autoritats estan mostrant davant d’aquesta crisi humanitària de primera magnitud.

Acte de lliurament avui
Dins de la campanya en favor dels refugiats, els Col·legis professionals tenen previst realitzar diferents accions. La més immediata serà l’acte de lliurament del Manifest aquest mateix dijous, 17 de març, a les 13.15 hores, a la seu de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90) per part dels degans i deganes dels Col·legis professionals i Consells de col·legis i representants d’entitats adherides, per tal de mostrar el suport a les persones refugiades i denunciar la precària situació humanitària en què s’hi troben. En representació del nostre col·lectiu està prevista l'assistència del director, Salvador Ramon, i del representat de la Junta, Jordi López Benassat.


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

08 juny 2023 - Jornada anual de la comunitat DCA-NewSpace

08 juny 2023 - Workshop Estratègia de Catalunya cap a la dècada digital i el seu impacte a les PIMES

08 juny 2023 - Open Day TIC 2023

13 juny 2023 -
VISITA TÈCNICA a l'Institut de Ciències Fotòniques (places limitades i exclusives per a membres de Telecos.cat)

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.85