“En moments de crisi sorgeixen els millors emprenedors”, Dídac Lee al Techno-Lunch

13/11/2015

Ahir dijous 12 de novembre va tenir lloc la tercera edició del Cicle de dinars-debat Techno-Lunch organitzats pel CTecno amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF), el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC), el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC). L’acte va comptar amb el patrocini de Banc Sabadell.

Dídac Lee, assessor d’emprenedors i creador de més de 15 empreses, directiu del FC Barcelona i CEO del grup Inspirit va ser el protagonista de l’esdeveniment. Amb l’emprenedoria tecnològica i l’ecosistema empresarial com a eixos centrals, l’acte es va celebrar a l’Hotel Barcelona Center en un format conversa entre Lee i Jordi William Carnes, president del CTecno.

Ferran Amago, degà del COETTC, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i de presentar l’acte. Un cop acabat el dinar, Carnes i Lee van donar pas a l’entrevista. El de Figueres va enumerar els tres pilars d’un emprenedor: “identificació de l’oportunitat, capacitat de crear un bon equip, i capacitat de trobar recursos”. Lee també va defensar que “la necessitat porta a la creativitat”, i aquesta relació explica perquè les generacions més emprenedores sorgeixen en èpoques de crisi.

En qüestió d’acceleradores i incubadores, Lee va argumentar que “no hi ha millor acceleradora de start-ups que l’accés al mercat”. Va explicar que per fer que una start-up tingui èxit és molt important assegurar-li accés als clients. Per altra banda, Lee va reconèixer que de cada 10 start-ups, el més probable és que 9 vagin malament, però les 10 hauran estat innovadores. A més a més, va defensar que en l’àmbit de la tecnologia “un projecte que no funciona es pot reconvertir fàcilment”.

Quant a la formació emprenedora, el CEO d’Inspirit va defensar que “les actituds difícilment s’ensenyen a les escoles de negocis o universitats, sinó que s’aprenen de l’entorn i dels valors familiars”. També va afegir que “l’ego és la principal debilitat dels emprenedors”.

Pel que fa al background internacional, Lee va comentar que la seva internacionalitat li permet operar amb altres països de manera més senzilla. De fet, Lee va reconèixer que “la majoria de projectes d’avui en dia són globals i per això és normal que la gent marxi”, però va assegurar que també hi ha molts motius perquè acabin tornant.

Finalment, Carnes va preguntar per l’altra passió i responsabilitat del convidat, el FC Barcelona. Lee va explicar que el Barça no és com un club de futbol qualsevol. El seu model de negoci, similar al de Disney, escau a la seva globalització i rellevància. Per acabar, i mig en broma, Lee va reconèixer que pocs directius del Barça saben de tecnologia, però en canvi es confia molt dels que sí en saben.

Consulta les fotografies de l’acte en aquest enllaç
 
Mira el vídeo resum de l'acte en aquest enllaç 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92