Visita al BSC-CNS Supercomputador Marenostrum - 18 de novembre

16/10/2015

Aquest Supercomputador, com a tercera generació del MareNostrum, va ser actualitzat durant el mes de gener del 2014. Pel fet de pertànyer a una institució pública, està al servei dels investigadors d'arreu de l'Estat, tant públics com privats, i és una potentíssima eina per a la recerca i la innovació de les empreses de l'Estat i dels centres de investigació públics, a fi d’ajudar-los en la seva competitivitat internacional.
 
Des de la seva fundació, l'any 2004, fins avui, han estat més de 3.200 projectes de recerca els quals s'han simulat en el MareNostrum, en tots els camps de la ciència i la tecnologia, tant per a empreses industrials com de serveis, independentment del seu tamany: grans, mitjanes o petites.
 
El 70% del temps de supercomputació del Marenostrum3 es destina a projectes europeus d’investigació de la xarxa PRACE; el 24% a investigadors públics de l'Estat (doctorats, universitats, CSIC ...), mentre que el 6% restant el fan servir els més de 350 investigadors que hi ha al BSC a Barcelona, procedents de 41 països. Alguns d'aquests projectes es realitzen per a projectes europeus i també per a empreses estatals- fins i tot PIMES-, que necessitin el servei del BSC. El departament de Transferència de Tecnologia permet a les empreses simular, provar o executar els seus processos o investigacions al Supercomputador MareNostrum3. El BSC posa a la seva disposició dos o més investigadors perquè col·laborin amb els d'aquesta empresa, per tal que el projecte arribi a bon port.
 
18 de novembre de 2015, a les 17,20h. Visita per a empresaris, professionals i investigadors del sector TIC
 
Programa de la visita:
a) Recepció i entrega de documentació
b) Benvinguda per part de Telecos.cat
c) "Supercomputació", per Oriol Riu, enginyer responsable de la supercomputació de Marenostrum
d) Visita al voltant del Marenostrum, que es troba a l'interior d'una gran urna de vidre de 200 m2 de superfície, i està dins d'una capella d'estil romànic.
e) Aplicacions de la supercomputació a la capella
f) Ponència de la sra. Anna Escoda, Responsable de Transferència de Tecnologia del BSC, sobre xarxes de supercomputación RES i PRACE, àrees d'investigació del BSC i formes de col·laborar per part de les empreses.
g) Xerrada a càrrec d'un dels 350 investigadores d'alt nivell del BSC.
h) Visita al museu dels supercomputadors.
 
Visita gratuïta, inscripcions a inscripcio@telecos.cat o per formulari 
 
La visita i les explicacions tindran una durada aproxima de 90 minuts.
El Supercomputador està ubicat a l'edifici "Capella", en els jardins del rectorat de la UPC, al carrer Jordi Girona, 31 (darrere del Palau Reial de Pedralbes de Barcelona). Es recomana vindre en transport públic. Aparcament de pagament al nº 29 de Jordi Girona.
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
26 set. 2024 - Celebració de Sant Gabriel

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92