Telecos.cat participa en la commemoració de la signatura de l'acord dels Quatre Motors per a Europa

15/07/2015

Josep Grinyó, Carles Salvador i Gonzalo Salazar han participat, en represetnació de Telecos.cat, en l'acte de commemoració de la signatura de l'acord dels Quatre Motors per a Europa que es va celebrar el passat 10 de juny.
 
El 9 de setembre de 1988, amb el mercat únic europeu en l'horitzó (1 de gener 1993), les quatre regions membres dels Quatre Motors per a Europa (4Motors4Europe), Baden-Württemberg (Stuttgart - Deutschland), Llombardia (Milano - Italia), Roine-Alps (Lyon - France) i Catalunya (Barcelona – Espanya) van signar un acord de cooperació, que tenia un doble objectiu, com era portar una dimensió internacional a aquestes regions i els seus ciutadans, promovent al mateix temps el paper de les regions d'Europa dins d'una Unió Europea en potència.
 
Sense obstacles per una frontera compartida o una estructura burocràtica permanent, els Quatre Motors és una aliança flexible i avançada al seu temps pel que fa a la cooperació descentralitzada, que ha demostrat ser capaç de perpetuar les seves accions i l'establiment de vincles sòlids entre les quatre regions membres durant ja quasi 30 anys.


L'acte ha començat amb la intervenció del Sr. Roger Albinyana, secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, ha dedicat unes paraules de benvinguda i també ha intervingut com a últim de les quatre presentacions dels representants institucionals, donant emfasi al treball que, des de les diferents regions, s'està donant acordadament a les darreres tecnologies smart aplicades (en Medi Ambient, Smart Cities, Smart Europe, ...).
 
Aquestes intervencions han començat però en italià amb el Sr. Ugo Parolo, sotsecretari del president de la Llombardia per a les Relacions amb el Consell Regional i per als Quatre Motors d'Europa, insistint en la importància que té donar recolzament als estudis i millores en mobilitat, smart cities i industria energètica.
 
A continuació ha parlat en alemany el Sr. Peter Fridrich, ministre d'Afers Federals, Europeus i Internacionals de Baden-Wüttenberg, que ha transmés que entén bàsic de la seva política destinar ajuts a la digitalització i les TIC, en aspectes com smart grids, e-learning, etc..., donant alguns exemples dels treballs que duen a terme com els del Fraunhofer Institut de Stuttgart.
El tercer convidat ha estat el representant francés, el Sr. Bernard Soulange, vicepresident d'Afers Europeus i Relacions Internacionals de Rhoine-Alps, que també ha dirigit les seves paraules i exemples en direcció semblant a la resta d'intervencions, com són el dos temes de les smart cities i de la indústria 4.0.
 
L'acte ha continuat amb la signatura de la Declaració final conjunta per part dels quatre representants.
 
Finalment, el Sr. Pere Torres, secretàri d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha fet la conferència marc amb el títol “L'horitzó de la transformació digital de Catalunya”, comentant el següents punts:
  • Catalunya és un territori que ha fet totes les revolucions industrials, però tard i sense prou ambició, i ara hi ha el compromís de fer una digitalització a temps i amb perspectiva
  • La revolució digital està a favor de la indústria, no la substitueix, sinó que la fa més eficient i més productiva
  • Encara es desconeix el veritable abast d'Internet i de la seva influència en les nostres vides
  • Per assumir l'era digital de manera natural s'ha de: 
- Crear infraestructures, eines, centres de dades i més computació
- Millorar les capacitats del govern i de la ciutadania
- Impulsar l'economia col·laborativa
- Crear xarxes de centres tecnològics i de transferència de tecnologia, com ara EURECAT, i2CAT (anella industrial, interconnexió amb F.O., desenvolupament d'iniciatives, ...) o SmartCAT
- Promoure els esdeveniments més rellevants al nostre territòri, com el Mobile World Congress o els Congressos Mundials de Smart Cities i d'IOT
- I s'ha d'entendre capdal treballar en els principals sistemes industrials, culturals, de disseny, alimentació, salut, química i energia, etc...
 
 
La jornada ha conclòs amb una visita guiada en grups al maravellós recinte modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, patrimoni de l'UNESCO des de 1997, dissenyat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, contruït entre 1902 i 1930 amb el llegat del banquer benefactor Pau Gil.
 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92