El grup de treball de So, Acústica i Audiovisual debat sobre mesures acústiques en entorns urbans

20/05/2015

El grup de treball de Telecos.cat sobre So, Acústica i Audiovisual va organitzar ahir al vespre una trobada per debatre sobre l’acústica en entorns urbans. Partien de la idea que en un entorn cada cop més curós amb el confort dels ciutadans, el soroll provocat per les infraestructures urbanes és motiu de preocupació social i que, tot i que amb la tecnologia actual podem mesurar i gestionar el soroll produït, cal un fort coneixement d´aquest entorn per poder actuar. 

Per abordar el tema van convidar a Rodrigo Padovan, de l’empresa TÜV Rheinland, que va parlar, principalment, sobre els mesuraments acústics en entorns urbans i els diferents procediments que l’empresa realitza per certificar-los. També va fer esment de la necessitat que les màquines, d’entrada, ja han d’estar dissenyades o projectades amb uns mínims condicionants acústics i va explicar la divisió de serveis industrials de TÜV Rheinland, on duen a terme accions de certificació, acreditació, inspecció i assaig. Finalment, va detallar les parts que ha de tenir un informe de mesuraments per tal que sigui reproduïble. 

Durant la sessió, es va parlar sobre les tendències dels municipis “smart” en temes d’acústica i sobre com assegurar la confortabilitat dels ciutadans en aquest àmbit amb diferents accions i projectes d’enginyeria acústica. La jornada va ser molt àgil i amb debats tècnics entre els assistents. Un dels temes que va generar cert debat va ser el soroll de fons i què cal fer quan és més elevat que el d’una activitat determinada.

En total, vuit enginyers i enginyeres associats i de diferent perfil professional van participar en la jornada.Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92