Gran èxit de la 20a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

27/02/2015Prop de 900 professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món de les telecomunicacions i la informàtica es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la que és la primera gran trobada de l’any del sector TIC, a només uns dies del Mobile World Congress.

 

L’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament la  Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que va estar presidida per Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat, i que va comptar amb la participació de Xavier Trias, alcalde de Barcelona, i del comissari europeu d’Economia i Societat Digital, Günther Oettinger.

Durant el seu discurs de cloenda –i després del lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d'Honor de la Nit (tota la informació sobre els guardonats aquí)-, la titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals reiterava el fet que per al Govern el TIC és “un sector clau i un factor determinant per generar creixement, competitivitat empresarial, ocupació de qualitat i transformació de l’Administració”. En referència als premis lliurats en el decurs de la cerimònia, Ortega va voler subratllar “el reconeixement de valors que no són els merament tècnics, el que fa que aquests guardons siguin transcendentals”.

En aquest sentit, un dels reconeixements especials de La Nit va ser per al projecte Vincles BCN de l’Ajuntament de Barcelona, “un magnífic exemple de com la tecnologia pot contribuir a millorar la nostra societat incrementant el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans”. L’alcalde Xavier Trias recollia el guardó i expressava l’orgull per aquest projecte, que ha estat ideat per “un conjunt de gent que ha treballat, lluitat, creat i innovat en una direcció i és que les noves tecnologies –afirmava- són la revolució del segle XXI, però quan agafen una força tremenda és quan serveixen per millorar la vida de les persones".

Intervenció del comissari europeu i conferència magistral de Xavier Verdaguer

La 20a Nit –que va tenir al periodista Xavier Graset com a mestre de cerimònies i va estar amenitzada per la música de la Blue Waves Band- arrencava amb la inauguració oficial a càrrec de Joan Solé, president de Telecos.cat, i Mingo Olmos, degà del COEINF.

Tot seguit, arribava la intervenció (via vídeo) de Günther Oettinger, comissari europeu d’Economia i Societat Digital, que posava l’accent en la necessitat d’unir esforços perquè el mercat digital europeu ocupi una posició de lideratge. Oettinger també va voler fer referència explícita al pes específic de Catalunya i Barcelona en la indústria TIC d’Europa (veure vídeo íntegre aquí).

A continuació començava la conferència inaugural, a càrrec de l’emprenedor i fundador de l’Imagine Creativity Center de Silicon Valley, Xavier Verdaguer, que sota el títol de “Innovació disruptiva, el tren que no es pot perdre”, demostrava que la clau està en “cercar espais de trobada entre les grans empreses que tenen el mercat i el món dels emprenedors que tenen l'agilitat per crear a prop dels usuaris”.

La cerimònia de lliurament de premis tenia lloc després, amb la participació, entre d’altres, de Carles Rossinyol, vicepresident de l’Àrea de Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona; i Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat.

El còctel final servia d’escenari per a una intensa sessió de networking entre els prop de 900 assistents a la que ja és la 20 edició d’aquesta gran trobada del sector TIC del país.

GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

VIDEOMISSATGE DE L’EUROCOMISSARI:

 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92