iGenium14 uneix l’enginyeria universitària amb el món professional per mostrar el futur del sector

27/10/2014

iGenium14 va ser el punt de trobada del món de l’enginyeria el passat dimarts 21 d’octubre amb una jornada que va servir per mostrar diversos projectes d’èxit duts a terme recentment. La sala Màster del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va ser l’espai pel qual van passar estudiants i professionals del sector. Els estudiants van ocupar dues taules rodones durant la sessió de matí mentre que en el torn de tarda es van mostrar nou projectes professionals d’àmbits ben diferents. La combinació entre les idees dels més joves i els projectes fet realitat pels professionals en actiu van servir per conèixer les línies d’actuació del futur més immediat, però també per projectar com serà l’enginyeria a mig termini.
 
El president de l’Institut d’Enginyers de Catalunya (INEC), Carles Martín, va obrir precisament la jornada explicant que l’iGenium14 ha volgut mostrar les dues vessants -projectes d’enginyeria d’empresa i afegir també els de la universitat- perquè volen “mostrar el futur de l’enginyeria amb els projectes dels que gaudirem tots en els propers anys”. El president de l’INEC també va destacar que els projectes presentats eren molt diferents entre si però tots tenen un denominador comú: “ajuden al benestar de les persones”. Martín va reivindicar la importància dels enginyers en la creació d’ocupació declarant que “si tenim l’índex d’atur que tenim és perquè hi ha poques enginyeries que construeixen coses”.
 
Per la seva banda Neus Cónsul, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), va remarcar que s’ha de “donar visibilitat al potencial dels nostres investigadors, professors i, per suposat, estudiants”, tot assenyalant el paper que fa iGenium en aquest aspecte. A més, Cónsul va dir que gràcies a jornades com aquesta es reforcen els “llaços entre la universitat i l’empresa”.
 
La inauguració oficial, realitzada a primera hora de la tarda, va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, qui va assegurar que Catalunya té “les característiques idònies per satisfer la vocació dels enginyers”. Puig va demanar que els enginyers catalans “tinguin en compte que el país està ben posicionat logística i turísticament” a l’hora de desenvolupar els seus projectes. “Catalunya serà industrial o no serà”, va remarcar el conseller.
GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92