iGenium’14, la cita anual de l'enginyeria, presenta els projectes més innovadors i amb més projecció futura

14/10/2014


iGenium’14, organitzat per l’Institut d’Enginyers de Catalunya (del qual forma part Telecos.cat), presenta el pròxim 21 d’octubre els 18 projectes d’enginyeria més rellevants executats durant el darrer any . La Jornada, en format de 5 taules rodones i sota el lemaL’enginyeria, projecció 2014”, mostrarà les aportacions més destacades que les empreses, professionals i universitaris han desenvolupat durant aquest any.

Pel matí, es presenten projectes universitaris, en les taules rodones Kosmos i Antropos i moderades pel periodista Pere Gaviria, i la tarda, dedicada als projectes professionals i moderats per experts de l’enginyeria.

Kosmos reuneix els projectes caracteritzats per la necessitat de transformar el medi per oferir solucions. Dins d’aquesta categoria es contemplen els treballs d’Agrònoms, Enginyeria producció hortícola; de Camins, Canals i Ports, Construcció d’un pont en el riu Flumen; de Forestals,  Canvis en el paisatge d’incendis  i de Mines, Estabilitat Subterrània per a pilars.

Antropos, aplega els projectes que tenen com a base el disseny d’eines i les màquines que faciliten la vida sense alterar el medi: els projectes d’Aeronàtics, Veles en vaixells amb finalitat d’eficiència energètica;  de l’ICAI, Quadricòpter per a la distribució de medicaments;  d’Industrials, Formula Student; de Navals, Planejador submarí  i de Telecos amb una Interfície per a discapacitats.

Per la tarda d’iGenium’14 es centra en els projectes professionals de més èxit de cada una de les especialitats d’enginyeria sota les etiquetes de #sostenibilitat, #emprenedoria i #competitivitat.

Els projectes #sostenibilitat tenen com a base l’eficiència i la cura ambiental, en formen part:   la Restauració zones cremades (de Forestals) , el Sistema dades energètiques de Ferrocarrils de la Generalitat (d’Industrials) i La missió espacial GAIA, disseny i fabricació dels amplificadors de potència per al radioenllaç terrestre (de Telecos). Per la seva banda, #emprenedoria recull les oportunitats de negoci a l’enginyeria, com els projectes de Construcció i exportació de vaixells (de Navals) i Disseny de vehicles (de l’ICAI) o la Teledetecció agrícola (d’Aeronàutics). L’etiqueta #competitivitat presenta els projectes de la Terminal automàtica del port (de Camins,Canals i Ports) o el Sistema de Pressions isostàtiques aplicada a la indústria alimentària (d’Agrònoms).

L’INEC que aplega totes les associacions d'Enginyeria Superior a Catalunya  pretén amb iGenium fomentar els espais de coneixement i de reflexió i donar a conèixer a l’opinió pública la recerca i la innovació de l’enginyeria.  iGenium’14 compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona/ Mancomunitat de Catalunya, Forestal Catalana, el Departament d’Empresa i Ocupació, la Universitat Politècnica de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat,  Iberpotash, Gas Natural Fenosa, Mútua dels Enginyers, Pepsico, Rücker Lypsa, Món Empresarial i SingularNet. 


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92