Telecos.cat se suma a la campanya en defensa del certificat d'actuació professional

06/10/2014

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, i Maria Rosa Remolà, vicepresidenta sectorial d’enginyeria, arquitectura i tècnica de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, presentaven divendres un Manifest, signat per 23 col·legis i associacions professionals catalanes (entre elles Telecos.cat), en defensa dels professionals col·legiats i associats, i del certificat dels treballs tècnics.
 
Germà Gordó ha manifestat el recolzament del Govern de Catalunya a la tasca que desenvolupen els col·lectius professionals, i ha expressat el suport del Departament de Justícia a la campanya llançada.
 
Per la seva part, Maria Rosa Remolà ha expressat el suport de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, ha donat pas a la lectura del Manifest i ha presentat la campanya que es durà a terme a partir d'aquest mes d'octubre amb accions divulgatives conjuntes dels col·legis i les associacions implicades a través dels seus propis mitjans de comunicació.
 
Amb aquesta campanya , les organitzacions professionals proposen a la societat, les administracions i els mateixos professionals que apostin per la labor de validació per part dels col·legis i associacions professionals dels treballs com una veritable garantia de professionalitat, de revisió documental, de cobertura de responsabilitat, de mediació, així com de prevenció del intrusisme i les males praxis.
 
Els col·legis i associacions professionals desenvolupen una tasca en favor de la societat i els ciutadans de gran importància en tant que regulen l’activitat dels professionals, ordenen l’exercici de les respectives professions, verifiquen el compliment dels requisits legals aplicables, actuen disciplinàriament quan és necessari i vetllen per la formació continuada dels seus col·legiats i associats.
 
Un dels mecanismes de major efectivitat per a la protecció del ciutadà i l’usuari dels serveis dels professionals tècnics és el visat o certificat d’actuació professional (CAP), un sistema de validació documental dels seus treballs que dóna garantia d’integritat, habilitació, cobertura de responsabilitat civil i habilitació específica per al seu àmbit d’actuació.
 
La validació dels treballs professionals mitjançant el visat o CAP no suposa un cost significatiu dins el global de l’encàrrec al professional i en qualsevol cas es subjecta de manera rigorosa a una correlació amb els costos efectivament incorreguts en la seva realització.
 
Per al professional, sotmetre’s a la validació per part d’una entitat com són els col·legis o associacions professionals, és un clar element de diferenciació vers els seus competidors, que li permet demostrar de manera certificada la seva habilitació legal com a professional, així com la qualitat del seu treball.
 
Per aquest motiu i davant la progressiva liberalització del mercat, que ens fa témer un increment de treballs no qualificats, defensem la figura del professional competent i el dret de la societat de contractar amb garanties un tècnic competent i competitiu, que tingui la formació adequada i l’habilitació necessària per dur a terme l’encàrrec professional.
 
CONSULTA ELS SERVEIS DE CONTROL PROFESSIONAL DE TELECOS.CAT AQUÍ

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
26 set. 2024 - Celebració de Sant Gabriel

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92