'Telecos' i advocats analitzem plegats la nova Llei General de Telecomunicacions

21/07/2014

Una seixantena de professionals del dret i l’enginyeria de telecomunicació, així com representants d’empreses i de l’administració vinculats al sector TIC, es reunien divendres passat a la jornada organitzada conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), amb l’objectiu d’analitzar i debatre el contingut de la nova Llei General de Telecomunicacions.

La trobada arrencava amb la benvinguda a càrrec de Manuel Martínez, advocat i president de la Secció TIC de l’ICAB, i de Salvador Ramon, enginyer de Telecomunicació i director de Telecos.cat, que van voler destacar la seva voluntat de continuar treballant plegats en l'organització d’activitats sobre temes que siguin d’interès per a ambdós col·lectius. 

Seguidament començava la primera de les tres taules rodones programades, moderada per Gemma Domènech (jurista experta en Regulació de les Telecomunicacions) i amb la participació de David Ferrer (coordinador general de Projectes de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat), Albert Cuesta (advocat i membre de la secció TIC de l’ICAB) i Ismael Bataller (enginyer en Telecomunicació  i coordinador del Grup de Treball de Radiocomunicacions de Telecos.cat). Cuesta centrava la seva presentació (veure PDF) en analitzar les novetats de la Llei, que segons va afirmar introdueix més facilitats per al desplegament de xarxes, millora els serveis per als usuaris,  simplifica els tràmits administratius i impulsa la competència. Sobre aquest darrer punt, Bataller va dir que difícilment aquest competència podrà donar-se en igualtat de condicions  i va advertir sobre l’esperit de “recentralització” de la norma, el que afebleix –assegurava- la capacitat del món local per dur a terme accions de control (veure presentació).  A aquest tema s’hi referia també David Ferrer, qui va explicar el posicionament de la Generalitat assegurant que gràcies a la negociació parlamentària duta a terme, finalment la nova Llei és “molt més respectuosa pel que fa a les competències autonòmiques i locals en matèria de protecció als consumidors i d’ordenació i planificació urbanística que la que va proposar el PP”.

La regulació del dividend digital centrava la segona taula rodona, moderada per l’advocada Carmenchu Buganza i amb Gemma Domènech, Meritxell Bosch (enginyera de Telecomunicació i advocada) i Francisco Garrobo (periodista) com a ponents. Bosch va explicar els paràmetres tècnics de la Llei i del dividend digital per reordenar i optimitzar l’espectre (veure PDF) i denunciava l’existència d’emissions il·legals de TDT. Garrobo també s’hi referia, però al cas de la ràdio, demanant un canvi de model d’ús de l’espectre d’FM.  Per últim, i sobre el dividend digital, Domènech apuntava que aquesta qüestió s’ha plantejat “com un problema a resoldre, i no com una oportunitat” i reclamava maduresa al país en l’exercici de la responsabilitat d’aquest sector.

Oriol Torruella presentava la darrera taula  amb els nous models de negoci com a eix temàtic i Ramon Roca (enginyer de Telecomunicació) i Josep Jover (advocat) com a ponents. Roca va presentar el model de Guifi.net en comparació amb els operadors tradicionals, mentre que Jover va fer una reflexió sobre el paper de la tecnologia com a servei a la societat assegurant que les xarxes de telecomunicacions dels operadors tradicionals estan al servei dels governs i reclamant una infraestructura pròpia i compartida alliberada dels principals operadors (veure presentació).

 

GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ


PRESENTACIONS:
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92