Telecos.cat participa a la trobada d'associacions d’empreses TIC de Catalunya amb el director general d'Indústria

26/06/2014

 
 
 
L'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) participava el passat 11 de juny en la trobada convocada pel COEINF entre associacions d’empreses TIC de Catalunya i Col·legis Professionals amb Antoni Ma. Grau, director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.
 
Grau va compartir amb els assistents la política industrial que ha desenvolupat la Generalitat en funció dels recursos i capacitats del país, definint una estratègia a llarg termini dins el programa emmarcat en l'estratègia Europa 2020 de la Unió Europea. Segons va explicar Grau, la indústria tradicional té el paper de motor econòmic i generador de llocs de treball, destacant la rellevància especial de les pimes. Actualment, el valor agefit industrial (VAI) és de 38.414 MEUR, sent el PIB de Catalunya de 203.615 MEUR. L'activitat industrial del país està molt diversificada, sent els sectors top: alimentació - 16,2%, químic - 13,2% i energia 12,4%, amb presència que quasi tots els sectors amb empreses líders en el mercat global. L'estratègia de creixement està basada en el coneixement i la innovació, i és aquí on la indústria TIC és clau.
 
Durant la seva intervenció, Miquel Boix, vicedegà de Presidència Executiva del COEINF, va afirmar que "les empreses informàtiques estan presents en tots els àmbits industrials estratègics de Catalunya, i són les que han permès gestionar el canvi i la transformació de les empreses que han sortit enfortides de la crisi".
 
De la seva banda, Xavier Clotet, vocal de la Junta Directiva de Telecos.cat, va incidir en el fet que "els 7 sectors definits per part de la Generalitat de Catalunya en la RIS3CAT, i també els governs locals, tenen una gran oportunitat per liderar processos innovadors d’especialització i d’increment de la competitivitat. Per això, serà indispensable la incorporació de les tecnologies clau i la mobilització conjunta per accedir als fons europeus".
 
A la trobada hi van participar associacions empresarials TIC, amb representació de grans empreses, de mitjanes i petites, d’àmbit geogràfic, i de tecnologies específiques com l'Associació Catalana d’Empreses de Consultoria (ACEC), l'Associació Multisectorial d’Empreses de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i Comunicació (AMETIC), l'Associació Espanyola per a la Internacionalització de les Empreses d'Electrònica, Informàtica i Telecomunicacions (SECARTYS), la Barcelona Developers Conference (BCNDevCon), el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), l'Associació d’Empresaris i Professionals de les Apps de Catalunya (Catalunyapps), l'Associació Catalana d’Empreses d’Informàtica (CatEI), l'Associació d’Empreses per al Programari Lliure (CatPL), l'Information Systems Audit and Control Association (ISACA), l'Associació Capítol Català de la Societat Internet (ISOC CAT), la Comissió TIC de la UEA de l’Anoia (TICAnoia), l'Associació d’empreses de Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Garraf (TICGarraf), la New Art Fundation (NAF), el Sitges Innovation Club i l'Associació de Tècnics d'Informàtica (ATI).
 
Aquesta trobada sectorial ha estat un avanç de l'acte "La Catalunya industrial: un objectiu compartit", que tindrà lloc el proper 4 de juliol i on Artur Mas presentarà la nova estratègia industrial de la Generalitat (més informació i inscripcions al següent enllaç). 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
26 set. 2024 - Celebració de Sant Gabriel

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92