Les oportunitats i incerteses entorn a la nova Llei General de Telecomunicacions a debat

30/05/2014

La seu de Telecos.cat acollia ahir a la tarda la Jornada de debat sobre la nova Llei general de Telecomunicacions, que comptava amb la participació com a ponents de Carles Salvadó, cap del Servei de Telecomunicacions de la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat, Ismael Bataller, representant del Grup de Treball de Radiocomunicacions, Raimon Balart, representant del Grup de Treball d'Exercici de la Professió i Amalia Pelegrín, directora del sector Operadors d'AMETIC.
 
Durant la tertúlia, moderada per l'advocat Josep Jover, es van valorar diversos aspectes relatius a la normativa: les novetats que incorpora respecte a lleis anteriors, les oportunitats que pot generar per als professionals de l'enginyeria de telecomunicació i el paper de les administracions locals i de les operadores, entre d'altres.
 
Així, entre les principals conclusions, va quedar palesa la necessitat de comptar amb un codi de bones pràctiques per al desplegament d'Infraestructures de Telecomunicaions. Igualment, es va estar d'acord en què la nova llei pot obrir noves possibilitats d'acció per als enginyers de telecomunicació en el camp d'edificis que no estan subjectes a la llei de protecció horitzontal (edificis singulars).
 
 
D'altra banda, però, es va criticar l'excessiu esperit centralitzador de la norma, que pot fer que l'administració local quedi "desemparada" en la presa de decisions i la protecció de l'usuari. També es va valorar negativament el fet que molts punts de la normativa quedin subjectes a l'aprovació de futurs reials decrets i, per tant, sense una definició clara. Des del sector Operadors, però, es va voler posar de manifest que sempre que hi hagi esperit de consens, "les coses es faran bé".
 
 
GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92