Participem a les XIX Jornades del Cable i la Banda Ampla

09/05/2014

Com és habitual, l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) ha participat activament a les XIX Jornades del Cable i la Banda Ampla, organitzades pel Centre d'Estudis sobre el Cable (CECABLE) amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la UAB, Universitat Abat Oliba CEU, i el nostre col·lectiu, entre d'altres entitats.
 
Domingo Ruiz participava en representació de Telecos.cat a la taula rodona institucional sobre la banda ampla, que tenia lloc ahir. El debat servia per reflectir que la fibra òptica persevera com a pedra angular de les polítiques públiques del país i l'Estat. "Observant l'avanç del FTTH en municipis petits i en zones rurals, constatem que la sensibilització sobre el caràcter essencial de la fibra òptica s'ha generalitzat ", afirmava Joan Francesc Fondevila , director del CECABLE , qui va matisar que la relació peculiar entre la tendència internacional a la concentració d'operadors i la proliferació de microoperadores en alguns municipis de Catalunya, "no ha d'anar en detriment de la qualitat de servei".
 
Per Carles Salvadó, també membre del nostre col·lectiu que va participar en representació de la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya , millor infraestructura significa millor economia. "No és tan important la tecnologia com els serveis; amb tot, no s'ha aconseguit encara l'equilibri territorial, tot i que anem pel bon camí". Segons Joan Cervera, de XOC, el repte és rendibilitzar la xarxa existent. Des Feceminte, Román Lantarón va remarcar que "l'extensió de la fibra òptica ha estat molt lenta, encara que es comença a veure una certa recuperació". Igualment va alertar que cal continuar lluitant contra l'intrusisme a les instal·lacions. Per Miquel Matavacas, de Localret, es necessiten més xarxes obertes i més coordinació amb les iniciatives municipals. Segons l'opinió de David Ferré, del COETTC, es necessita més proactivitat amb l'administració pública i més flexibilitat legislativa. Per acabar, Domingo Ruiz, de Telecos.cat, va exhortar a fixar-se en altres models de desplegament FTTH i a seguir intentant facilitar l'accés de les zones rurals a la banda ampla.
 
GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92