El Congrés dels Diputats aprova la nova Llei General de Telecomunicacions

06/05/2014

A la nota informativa emesa pel Ministeri després de l’aprovació de la Llei aquest 29 d’abril pel Congrés, s’assegura que la Llei General de Telecomunicacions té “com a objectius principals la cohesió social i territorial en l’àmbit de les telecomunicacions i l’eficiència en els desplegaments” mitjançant l’adopció de mesures que ajudin els operadors a la innovació i a la inversió en noves xarxes de telecomunicacions.

En el decurs de la tramitació parlamentària s’han incorporat un total de 179 esmenes. Fruit de modificacions introduïdes el Ministeri entén que aquestes esmenes han suposat:

  • Garantir uns mecanismes de col·laboració entre l’Estat i les altres Administracions Públiques reals, efectius i aplicables dins de la lleial col·laboració entre administracions públiques i que hi hagi millor coordinació. Amb això es garanteix la unitat de mercat en el sector de les telecomunicacions i es facilita per al conjunt d'Administracions Públiques el que els operadors puguin desplegar les seves xarxes i realitzar inversions. 
  • Potenciar el reconeixement i garantia dels drets dels usuaris de telecomunicacions en àmbits com ara més informació als usuaris en assumptes com a qualitat, tarifes i compensacions, així com reforçar els drets dels usuaris amb portabilitat, millores en el contingut dels contractes, transparència en les reclamacions d'usuaris, i sancions més importants per incompliment d'aquests drets, entre unes altres.
  •  Reforçar i aclarir de les competències de la CNMC, per exemple, en matèria sancionadora, en l'assignació de la competència residual i en el reconeixement de manera expressa, de les seves funcions d'assessorament o arbitratge, entre unes altres.
  • La previsió de mesures per reduir l’escletxa digital i per universalitzar la banda ampla. També s'ha introduït una disposició addicional que persegueix impulsar la política industrial del sector TIC i la innovació en aquest àmbit.
Font: Localret
Consulteu la publicació de la Llei al BOE 
Consulteu l'últim document aprovat pel Congrés dels Diputats: document 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92