El TERMCAT publica la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils amb motiu del Mobile World Congress

20/02/2014

El TERMCAT ha publicat la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils, que conté una cinquantena de termes relacionats amb els dispositius mòbils, amb la definició en català i equivalents en castellà, francès i anglès. Algunes fitxes també inclouen notes explicatives i il·lustracions.

El diccionari recull des de les denominacions més consolidades en l’ús (aplicació mòbil/app/apli, comunicació de camp proper/NFC, giny, pantalla multitàctil...) fins a propostes neològiques recents (balisa per a l’anglès beacon, compartició de xarxa per a tethering, interfície d’inici  per a launcher o portable per a wearable). També es recullen en el diccionari, i complementàriament en el díptic il·lustrat Gestos tàctils en dispositius mòbils, els gestos més freqüents en la navegació.

La presència del català en els productes digitals és molt rellevant: per exemple, els principals sistemes operatius i les xarxes socials més usades tenen versió en català, i és la 8a llengua del món en penetració d’Internet. Per això, i coincidint amb el Mobile World Congress 2014 (MWC), el TERMCAT continua en la línia de difondre àmpliament les alternatives catalanes als termes més utilitzats entre els usuaris de dispositius mòbils, en les empreses del sector i en els mitjans de comunicació que es fan ressò de les novetats en aquest sector tecnològic de consum massiu.  

L'obra ha estat elaborada pel TERMCAT, institució adscrita al Departament de Cultura, amb la col·laboració d'altres organismes de la Generalitat de Catalunya: el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de Presidència i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació.  Els usuaris d'aquesta terminologia també han pogut fer-hi valuoses aportacions des dels canals de diàleg oberts pel TERMCAT. 

L’estand Catalonia, de la Generalitat de Catalunya, i l'App Planet al Mobile World Congress difondran exemplars impresos del díptic sobre gestos tàctils.


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92