Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Comunicat del president a tot el col·lectiu: Continuem!

20/12/2013

 

 
Benvolguts companys i companyes,
 
Divendres passat es confirmava la sentència: el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit els recursos de cassació que la Generalitat i nosaltres vàrem presentar contra la sentència del TSJC que anul·lava el Decret pel qual es va crear el nostre col·legi, i per tant, en fa ferma la sentència i la conseqüent anul·lació. Simultàniament, el Tribunal Constitucional va emetre una sentència per la qual anul·lava la disposició transitòria cinquena de la Llei 7/2006 d’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, que regulava el procés de segregació dels col·legis d’àmbit estatal.

Aquestes sentències no només afecten al nostre col·lectiu, sinó també a tots aquells que han estat creats seguint el mateix procediment. El resultat és que la Generalitat, a partir d’ara, ja no podrà crear col·legis a partir de demarcacions ja existents.

Aquest pronunciament del Suprem i del Constitucional, però, poc afecta al dia a dia del nostre col·lectiu. De fet l’Associació, hereva del col·legi, ja porta tot el pes dels serveis oferts als seus membres. La organització de La Nit, la formació, la borsa de treball, els grups de treball, els certificats d’actuació professional, la pòlissa de responsabilitat civil professional, les relacions institucionals, les noves delegacions territorials... En definitiva, totes les activitats que duem a terme per promoure el creixement del col·lectiu.

La Llei Òmnibus (vigent des de l’octubre de 2012) i la nova Llei de Serveis Professionals (que previsiblement s’aprovarà abans de finals d’any) permeten a l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació continuar oferint els mateixos serveis i amb la mateixa qualitat que fèiem fins ara sota l’epígraf de col·legi.

A més a més, la Generalitat de Catalunya ha manifestat que la nostra Associació continua representant el col·lectiu dels enginyers de telecomunicació al nostre país. I és que creiem fermament que només des d’una organització independent i d’aquí, podrem defensar els interessos dels nostres enginyers i enginyeres.

Per tant, no cal anar a cap altre lloc a buscar el que ja tenim i el que podem construir!

No defallim, ans el contrari, ens sentim alleujats perquè qui ha volgut polititzar el nostre cas ja no ens podrà arrossegar més. Tindrem més temps i perdrem menys diners i recursos per dedicar-los a tots vosaltres i a la nostra societat, que és el que de veritat importa.

Molt afectuosament,

Joan Solé Viñas
President de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
01 juny 2023 - Presente y futuro de la Micro y Nanoelectrónica

03 juny 2023 - Celebrem l’espai

06 juny 2023 - Women in Data Science

06 juny 2023 - Transport públic i nova mobilitat

08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.84