Enric Fossas guanya les eleccions a rector de la UPC

14/11/2013

El catedràtic d'Automàtica i doctor en Matemàtiques Enric Fossas ha guanyat la segona volta de les eleccions a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), que van tenir lloc el 13 de novembre. Fossas va ser elegit amb el 57,421% dels vots emesos vàlidament, mentre que Antoni Elias, enginyer de Telecomunicació col·legiat, en va obtenir el 42,579 %, segons els primers resultats d’aquests comicis.

El percentatge de participació global de tota la comunitat universitària en aquestes eleccions ha estat d’un 20,28 % (la participació ponderada ha estat del 53,9%). Del total, han votat un 78,63 % del professorat doctor amb vinculació permanent, un 19,87 % de la resta de personal docent i investigador, un 12,89 % de l’estudiantat i un 73,58 % del personal d’administració i serveis (PAS). Tota la informació sobre els primers resultats es publica a la Seu Electoral Electrònica.

En la jornada electoral estaven convocats a les urnes un total de 30.540 membres de la comunitat universitària: 1.385 professors doctors amb vinculació permanent; 3.513 persones docents i investigadores, excloent-ne el corresponent al sector anterior; 23.825 estudiants i estudiantes de grau i màster universitari i 1.817 persones del col·lectiu del PAS.

A partir del 14 de novembre, en què es publiquen els resultats provisionals, i fins al dia 18 s’obre el període de reclamacions a aquests resultats. La proclamació definitiva de rector serà el 19 de novembre. Enric Fossas prendrà possessió del càrrec un cop publicat el seu nomenament per part de la Generalitat de Catalunya al DOGC.

Biografia
Enric Fossas Colet (Aiguafreda, 1959), catedràtic d'automàtica a l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

Fossas és llicenciat (1981) i doctor (1986) en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Es va incorporar a la UPC el 1981 i ha estat professor a l'EPSEVG, l'EUPBL (ara EETAC), i actualment a l’FME i l'ETSEIB. És catedràtic a l'àrea d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica, del Departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial, des del 2008. Ha impartit assignatures de matemàtiques en titulacions d’enginyeria i matemàtiques; d'automàtica als estudis d'enginyeria industrial; màsters i doctorats.

Des de 1994 lidera el grup de recerca ACES (Control avançat de sistemes d'energia), reconegut com grup de qualitat per la Generalitat de Catalunya. Ha desenvolupat la recerca en sistemes d'estructura variable, concretament en control de sistemes commutats amb aplicacions a l'electrònica de potència. Ha dirigit nou tesis doctorals en tres programes diferents: Matemàtica Aplicada, Enginyeria Electrònica i Automatització Avançada i Robòtica. Ha publicat una cinquantena d'articles en revistes científiques i un centenar de ponències en congressos internacionals. És coautor d'un llibre d'anàlisi real i de quatre textos tècnics sobre caos en convertidors, sistemes d'estructura variable i sistemes continus a trossos, i també d'una patent. Ha estat responsable principal o coresponsable de trobades científiques (8th Workshop of Variable Structure Systems, 2004; Recent Trends in Nonlinear Science, 2011; GEMiT, 2003, 2007 i 2008) i de dos programes de recerca al Centre de Recerca Matemàtica.

Fossas ha estat director del Departament de Matemàtica Aplicada i Telemàtica (1993-1999) i de l'Institut d'Organització i Control de Sistemes Industrials (2003-2009) de la UPC. Va ser membre del Claustre Universitari de la Universitat de Barcelona (com a estudiant i com a professor no numerari) i del de la UPC en diverses ocasions, on també ha estat i és membre del Consell de Govern com a representant del Personal Docent i Investigador.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92