Com mostra el gràfic, l'interès pels estudis de Telecomunicacions i Informàtica s’havia anat reduint fins al 2010. Ara i en els darrers dos anys s’ha incrementat lleument. Potser degut a l’atractivitat del sector i a les bones perspectives laborals que ofereix en l’actualitat i en els pròxims anys: “Europa ha de fer front a més de set-cents mil llocs vacants en el sector de les TIC i a una competitivitat en declivi. El nombre d'ocupacions en aquest sector està creixent un 3 % anual durant la crisi, però baixa el de nous llicenciats en TIC i altres treballadors qualificats” ( CEE- Davos, gener 2013).
D’altra banda, les dades de l’Oficina d’Orientació per l’Accés a la Universitat, reflecteixen que a 17 de les 29 titulacions que ofereixen les universitats de Catalunya, la nota de tall no representa cap obstacle per poder accedir.
Segons Carles Martín, promotor d'ITScool - “ Aquesta falta d’augment de motivació pels estudis relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació, demostra que s’han de donar recursos al professorat de matemàtiques i física durant la primaria i la secundària”- i afegeix- “malgrat aquest poc interès, les carreres d’informàtica i telecomunicacions són les que esquiven millor la crisi,en el sentit que continuen oferint llocs de treball”.
ITScool, promou l’acostament a les carreres d’enginyeria TIC als joves
En aquest context el projecte ITScool, impulsat per Tecnonews, plataforma digital especialitzada en tecnologies de la informació, i Nova Consulting Organization, consultors en desenvolupament directiu, pretén promoure el coneixement i l’acostament de les carreres d’Enginyeria en Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) als alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat. ITScool vol ser el catalitzador de les accions que moltes institucions ja està fent per tal d’augmentar les vocacions TIC i, en definitiva, les matrícules universitàries. Aquestes accions aniran adreçades als tres agents que incideixen en aquest fet: Professors de primària i secundària, famílies (pares i mares) i alumnes.
El Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya forma part d’ITScool juntament amb el Departament d’Ensenyament, el Departament d’Economia i Coneixement, l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (UPC), l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Escola Superior Politècnica - Universitat Pompeu Fabra, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels ( UPC- Barcelona TECH), la Facultat d’Informàtica de Barcelona (UPC), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC), el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyeries Tècniques i Grau d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COETIC) i el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya.