El Govern dóna llum verd al desplegament de la xarxa de fibra òptica de Catalunya, XFOCAT

08/10/2013

El Govern ha donat avui el vistiplau al desplegament de la xarxa de fibra òptica de Catalunya (XFOCAT), un“ambiciós programa de millora d’infraestructures del nostre país” en paraules del conseller Felip Puig que té com objectiu “garantir la connectivitat de Catalunya i dels seus ciutadans i de els seves institucions amb xarxes d’alta capacitat de comunicacions”. La xarxa des d’ara i fins al 2015 anirà connectant amb alta capacitat fins al 73% de les seus que la Generalitat té repartides per tot el territori. De les 5.907 seus que la Generalitat té a tot el territori català (ubicades a 939 municipis) i que necessiten servei de connectivitat, XFOCAT connectarà amb fibra òptica 4.297 seus, ubicades a 712 municipis.
 
El projecte XFOCAT és conseqüència del nou model TIC de la Generalitat de Catalunya i incorpora el contracte de connectivitat C1 adjudicat en el procés de contractació d’aquest nou model i el projecte de desplegament de fibra òptica anterior, conegut com a Xarxa Oberta de Catalunya. El pressupost total del desplegament, que té una durada de tres anys, puja a 101,4 milions d’euros.
 
El principal objectiu del desplegament de la xarxa XFOCAT és la connexió dels serveis públics de la Generalitat amb alta capacitat per transformar-los en serveis “més eficients i de més qualitat”.
 
Amb aquesta iniciativa, la Generalitat de Catalunya s’alinea amb l’estratègia marcada per l’Agenda Digital per a Europa 2020 pel que fa al desplegament de xarxes d’alta capacitat al territori i impulsa el desenvolupament a Catalunya d’una societat digital avançada, ja que amb aquesta xarxa es podrà oferir un sistema sanitari pioner, innovar en l’ensenyament d’infants i joves i potenciar el creixement econòmic del país, tot potenciant la competitivitat de la nostra indústria.
 
A més, amb la mateixa vocació de servei públic, en aquells municipis on la Generalitat tingui una seu connectada amb la fibra òptica del projecte XFOCAT, l’Administració catalana donarà la possibilitat que l’ajuntament pugui connectar, com a mínim, una de les seves dependències a la xarxa d’alta capacitat. Es tracta
 
El projecte XFOCAT, però, no només representa la connexió de les seus de l’Administració pública, sinó que el seu desplegament pel territori facilitarà que els operadors de telecomunicacions en puguin fer ús i, per tant, que es generi una oferta competitiva de cara als ciutadans i les empreses. Es tracta en definitiva de fer arribar la “xarxa troncal” a les “portes dels pobles, de els ciutats, dels polígons industrials”.
 
A finals de l’any 2012, la Generalitat comptava amb 464 seus connectades amb fibra òptica a 68 municipis, i es preveu que a finals d’aquest any 2013, amb el desplegament de la xarxa XFOCAT ja plenament operatiu, les seus connectades superin les 1.500, a 208 municipis.
 
Durant el 2014, més de 3.000 seus estaran connectades, que representa el 76% del desplegament total previst, en 294 municipis. El 2015, s’arribarà a les 4.297 seus previstes en el projecte, ubicades en 712 municipis.
 
D’aquesta manera, doncs, en només tres anys, la Generalitat passarà de tenir el 8% de les seves seus connectades amb fibra òptica (situació 2012) a tenir-ne el 73% el 2015, fet que dóna una idea de l’abast i la importància del projecte XFOCAT en l’establiment de les bases tecnològiques que han de dotar Catalunya dels nivells de benestar i competitivitat necessaris per al futur del país.
 
Pel que fa a la població potencialment accessible als serveis públics amb fibra òptica, aquesta passarà de ser de 5.117.357 habitants el 2012 (68% de la població) a 7.485.836 el 2015 (99% de la població).
 
Per departaments, el d’Ensenyament encapçala el major nombre de seus a connectar a la xarxa XFOCAT, amb 2.635 seus; seguit del de Salut, amb 489 dependències, i del de Benestar Social i Família, amb 232 seus.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
06 març 2024 - Barcelona Open Data Day

20 març 2024 - La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

09 abr. 2024 - Advanced Factories

17 maig 2024 - Dia Mundial de les Telecomunicacions

21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92