La Fundació i2CAT celebra els seus 20 anys d'història

16/02/2024

La Fundació i2CAT ha celebrat el seu 20è aniversari amb un acte destacat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. L'acte ha reunit més de 400 persones de l'àmbit de la innovació, la recerca i el sector TIC i ha estat presidit per la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons.

Amb una actuació musical que fusionava veu humana amb tecnologia a través del programa d'intel·ligència artificial Simfon.ia, l'acte ha commemorat els èxits i2CAT en els últims vint anys. Entre aquests, s'han destacat iniciatives com la xarxa Teleictus, 'El metge a casa', i la primera retransmissió d'una òpera en 4K al Liceu.

Durant l'acte, s'ha donat a conèixer el compromís de la Generalitat de Catalunya amb la transformació digital, destinant 12,7 milions d'euros a la Fundació i2CAT pel període 2024-2027, segons l'estratègia europea 2030 Digital Compass. El secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Marc Realp, ha subratllat la importància de la innovació per digitalitzar l'economia.

El nou director d'i2CAT i membre de la Junta Directiva de Telecos.cat, Sergi Figuerola, ha presentat el nou pla estratègic del centre, amb l'objectiu de consolidar-lo com a referent en recerca digital a Catalunya. El centre proposa abordar reptes com la despoblació rural mitjançant el desplegament d'infraestructures digitals i l'aplicació de la intel·ligència artificial en la gestió de recursos naturals.

En reconeixement als seus èxits, s'han lliurat premis als ex directors del centre, Sebastià Sallent (2003-2014) i Josep Paradells (2014-2024), per la seva contribució al creixement i posicionament d'i2CAT des dels seus inicis. També ha estat reconegut el doctor Artur Serra, actual director adjunt del centre, i s'ha fet un homenatge pòstum a Carles Salvadó, expresident de la Fundació puntCAT, vocal i secretari del Patronat i vicepresident de la Comissió Delegada, que va morir recentment.


Amb una presència destacada en l'ecosistema de recerca europeu, i2CAT ha captat més de 36 milions d'euros en fons de la Comissió Europea i participa en iniciatives com la 6G Smart Networks and Services Joint Undertaking. El centre obre cinc laboratoris per investigar tecnologies 5G i 6G, amb finançament estatal. A través de projectes pioners en telecomunicacions, indústria 4.0 i realitat ampliada, i2CAT continua liderant la transformació digital a Catalunya, amb iniciatives com el 'Cicle DonaTIC' per potenciar la participació de les dones en el sector.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92