Mor Gabriel Ferraté, un referent de l'enginyeria a Catalunya

13/02/2024

El món de les telecomunicacions i la tecnologia digital lamenta la pèrdua d'un dels seus grans pioners, Gabriel Ferraté, que va traspassar aquesta setmana. L'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) expressa el seu profund pesar per la desaparició d'un visionari que va deixar una empremta indelible en el camp.

Nascut a Reus el 1932, Ferraté va ser una figura cabdal en el sector de les telecomunicacions a Catalunya. Com a reconeixement al seu extraordinari llegat, el 2003 va ser honorat amb el Premi d'Honor de la Nit de les Telecomunicacions, un reconeixement merescut pel seu impacte durador en el sector.

Amb una extensa carrera com a catedràtic d'automàtica i enginyer industrial, Ferraté va dirigir l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) i va assumir el càrrec de rector de la Universitat Politècnica de Barcelona en dues ocasions, contribuint significativament al seu desenvolupament i modernització. La seva visió va transcendir les fronteres de les institucions acadèmiques, ja que va fundar la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), demostrant una vegada més el seu lideratge innovador.

Membre destacat de diverses institucions acadèmiques i científiques, Ferraté va ser reconegut internacionalment pel seu treball en àrees com l'automàtica i la informàtica, i va contribuir de manera notable al progrés de la tecnologia i la investigació a Catalunya.

La seva contribució al camp de les telecomunicacions i la seva dedicació al desenvolupament del coneixement i la innovació han deixat una empremta perdurable. El seu llegat continuarà inspirant generacions futures d'enginyers i professionals del sector de les telecomunicacions.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92