Telecos.cat s’adhereix al pacte d’estat ‘Protegint la infància i l’adolescència en l’entorn digital

25/01/2024

L’Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals s’ha adherit al pacte ‘Protegint la infància i l’adolescència en l’entorn digital’, una iniciativa enfocada a protegir als menors d’edat a Internet i a les xarxes socials.
 
Aquest acord estatal ha estat promogut per sis organitzacions de la societat civil: l'Associació Europea per a la Transició Digital (AETD), Dale Una Vuelta, Fundació ANAR, iCMedia, Save The Children i Unicef, amb el suport institucional de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i la Fiscalia General de l'Estat. Telecos.cat s'afegeix a aquesta proposta d'Acord d'Estat davant d'una qüestió cada vegada més urgent: l'impacte negatiu que, en certes circumstàncies, pot tenir l'ús d'Internet i les xarxes socials entre els menors d'edat.

La iniciativa neix d'una preocupació profunda sobre els perills que enfronten els nens i adolescents a Internet i les xarxes socials, utilitzant serveis dissenyats per a adults, que poden afectar la seva socialització i potenciar problemes de salut mental, com ara l'ansietat i la depressió, així com facilitar situacions de violència com l'assetjament escolar i sexual. A més, els dispositius mòbils s'han convertit en una porta a continguts pornogràfics, generant una banalització de les relacions sexuals, sexualització precoç i exposició a continguts inadequats.

Aquest acord d'estat ha consensuat diverses mesures que destaquen la necessitat de reconèixer el problema, formar els professionals per afrontar-lo i desenvolupar la legislació vigent perquè tots els actors implicats assumeixin la seva responsabilitat. L'objectiu és crear un entorn digital que no posi en perill una població vulnerable, com són els nens i els adolescents. Es tracta de propostes consensuades que han sorgit de la societat civil, amb la intenció de treballar ara en l'àmbit parlamentari.

Les mesures que es plantegen inclouen reconèixer el problema, adoptar mesures d'atenció i orientació, educar en ciutadania digital responsable i en educació afectiva sexual als menors, als docents i als pares i mares, limitar l'accés a continguts inadequats, fomentar dissenys de productes i serveis digitals amb consideració a l'edat, promoure l'ús d'algorismes que respectin els drets dels menors, i establir responsabilitats per a tots els agents implicats, incloent-hi la indústria, a més d'impulsar un marc legal de rendició de comptes per als directius.
 
Consulteu el pacte d'estat aquí 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92