Visitem el Meteocat (mira la galeria de fotos)

29/11/2023

Una trentena de membres de Telecos.cat van tenir el passat dilluns l'oportunitat de gaudir d'una visita al Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), una entitat pública centenària que vetlla perquè els ciutadans de Catalunya puguin estar ben informats dels fenòmens meteorològics. El Meteocat també és responsable d'assessorar la Generalitat perquè pugui fer una adequada planificació del territori, una bona gestió de l'aigua i una bona prevenció dels fenòmens meteorològics, especialment en el context actual de canvi climàtic i emergència climàtica.

 

Els participants van ser rebuts per la directora del Meteocat, Sarai Sarroca, que va explicar les àrees d'acció del Meteocat. Just després, Roger Vendrell, cap de l'àrea de Sistemes d'Observació Meteorològica va explicar tots els mecanismes que tenen per a rebre informació del temps. Vendrell va explicar el funcionament de la tasca dels radars meteorològics, els detectors de llamps, les estacions de radiosondatge, o la xarxa d'observadors, entre d'altres.

 

Després, el cap de l'àrea de Predicció, el Santi Segalà, va explicar com s'organitzen per analitzar i fer les prediccions del temps, i com treballen junt amb el Govern de la Generalitat, a l'hora de prendre decisions en fenòmens meteorològics extrems per tal de prevenir danys humans i materials. Finalment, els assistents van rebre una exposició del cap de l'Àrea de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, el Miquel Àngel Còrdoba, que va explicar als assistents la part tècnica del transport de la informació i la tecnologia que usen per processar-la i fer-la arribar al ciutadà. Per últim, els participants van visitar una exposició de maquetes en les que hi havia reproduïdes a escala petita un detector de descàrregues elèctriques i una estació i un radar meteorològic.

 

Les visites tècniques programades per Telecos.cat són activitats exclusives per a membres del col·lectiu que tenen com a objectiu apropar-los a institucions, entitats, empreses i infraestructures que són de referència per al sector de les Telecomunicacions i les Tecnologies Digitals.

 

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AL SEGÜENT ENLLAÇ


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92