GRAN ÈXIT de la celebració de #SantGabriel2023 a Casa SEAT: abordem la revolució tecnològica que viu el sector de la mobilitat en una jornada de coneixement i networking

04/10/2023

CASA SEAT acollia ahir la celebració de Sant Gabriel (patró de la professió), en una nova jornada organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat), que reunia prop de 150 professionals vinculats al món tecnològic i de l’automoció de Catalunya

Amb el títol de “Les telecomunicacions i les tecnologies digitals en el sector de la mobilitat”, la trobada servia per oferir una visió transversal sobre com la revolució tecnològica que vivim i afecta tots els àmbits de la nostra vida està impactant de ple en el sector de l’automoció, impulsant-ne la creativitat i la innovació i obrint camí cap a una mobilitat més intel·ligent, segura i sostenible.

Així, després de les paraules de benvinguda de Gonçal Bonhomme en el seu primer acte com a president de Telecos.cat, la jornada arrencava amb la conferència inaugural del doctor en Enginyeria de Camins i professor al departament d’Infraestructura del Transport i el Territori de la UPC, Miquel Estrada. Sota el títol de "La irrupció del vehicle elèctric i connectat", Estrada feia un repàs de la història de la mobilitat i la seva indústria, i constatava -amb xifres- els reptes que el vehicle elèctric i autònom té per endavant.

A continuació, arrencava un panell de ponències moderat per la vicepresidenta de Telecos.cat, Anna Sánchez. La primera a intervenir era Laura Sanz, responsable d’estratègia en l’àmbt CCAM (Connected, Cooperative and Automated Mobility) de la Fundació i2CAT, qui centrava la seva presentació en el futur de la mobilitat. Tot seguit arribava el torn de Mònica Sala, directora general de Xarxa i Tecnologia d’Orange Spain, qui posava sobre la taula el paper clau que la 5G està jugant en aquest sector.

Les infraestructures comunes dels corredors internacionals i del PERTE del Vehicle Elèctric i Connectat (VEC) protagonitzaven la ponència d’Ismael Pacheco, New Business Manager de Cellnex; mentre que la darrera presentació anava a càrrec de Carles Labraña, director tècnic de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), qui posava l’accent en el canvi social que requereix també aquesta transformació tecnològica del model de mobilitat.

La celebració de Sant Gabriel acollia a continuació la presentació de l’escuderia de Formula Student BCN eMOTORSPORT, a càrrec de Xicu Marí, team leader de l’escuderia i estudiant de l’ETSETB-UPC, i de Jordi Conillera, team leader de l’escuderia i estudiant de l’ETSEIB-UPC (veure vídeo). Els introduïa Josep Maria Álvarez, director d’ Indústria i Catalunya d'Atos.

Tot seguit, tenia lloc el lliurament del premi Sant Gabriel 2023, que des de l’any passat Telecos.cat atorga com a reconeixement a aquelles persones que per la seva trajectòria han contribuït de manera notable a potenciar el sector de les telecomunicacions i les TIC a casa nostra. El mereixedor d’aquest guardó (que lliurava l’expresident de Telecos.cat, Pedro Linares), era Manuel Moralejo, figura històrica de la professió amb fites tan destacades com promoure l’arribada del estudis en Enginyeria de Telecomunicació a Catalunya, la inauguració del centre de producció de RTVE a Sant Cugat del Vallès o el projecte de construcció de la Torre de Collserola.

Per acabar, les paraules del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, Sergi Marcén, servien per cloure la Jornada. En el seu discurs, Marcén destacava com actes com l’organitzat ahir serveixen per unir “la passió del present i el passat de la professió, amb la il·lusió del futur. Tot plegat -deia- lligat al coneixement i la responsabilitat de la feina d’enginyers i enginyeres de Telecomunicació en un procés de transformació tecnològica que és de fet un procés de transformació social”.

Com a punt i final, el vestíbul de CASA SEAT acollia una intensa sessió de networking acompanyada d’una cervesa coincidint amb la celebració de l’OktoberFest en aquest singular espai de la ciutat.

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ (autor David Oller)
>>VÍDEO ÍNTEGRE DISPONIBLE AQUÍ: 
 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92