El Govern impulsa l'Avantprojecte de llei dels col·legis professionals per preservar les competències de la Generalitat en aquest àmbit

27/08/2013

El Consell Executiu ha aprovat avui la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei d’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals per tal de determinar i defensar les competències de la Generalitat en aquest àmbit.

La nova normativa és ara més necessària que mai davant la tendència homogeneïtzadora dels òrgans i institucions de l’Estat i de les darreres sentències del Tribunal Constitucional que condicionen la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de col·legis professionals, establerta a l’Estatut.

L’objectiu de la nova llei també és adaptar el marc legal dels col·legis professionals a la directiva europea. D’acord amb l’organització harmonitzada dels ensenyaments universitaris per a tota la Unió Europea, la nova norma farà compatible prestar els serveis professionals en àrees geogràfiques i, d’aquesta manera, es potenciarà l’intercanvi i la mobilitat.

L’Estatut estableix que és competència exclusiva de la Generalitat determinar l’àmbit territorial i la possible agrupació dins de Catalunya dels membres de les corporacions. La Generalitat, a més, defensa la relació no jeràrquica entre els consells i col·legis professionals d’àmbit català i aposta per la delegació de funcions públiques de l’Administració als col·legis professionals. D’altra banda, es preveu la negociació d’un període transitori suficient perquè els col·legis i consells de col·legis puguin adaptar les seves estructures i normativa al nou marc legal.

Aquest nou marc jurídic és necessari, tant per a la societat com per als professionals, per potenciar el rol dels col·legis professionals com a col·laboradors de l’Administració en la prestació de serveis sense ànim de lucre a la ciutadania i per desplegar plenament les competències estatutàries en matèria de col·legis professionals.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
17 maig 2024 - Dia Mundial de les Telecomunicacions

21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92