Avancem cap a una intel·ligència artificial responsable i fiable (crònica-resum i vídeo de la Jornada sobre el ChatGPT i el seu impacte en l'activitat empresarial)

29/06/2023

La intel·ligència artificial està impactant amb força, tant en la nostra vida personal com en l'àmbit empresarial. En el cas concret de l’ús i aplicació del ChatGPT i de la IA generativa, cal reflexionar sobre quina és la seva implicació en la protecció de les dades personals, en la fiabilitat i veracitat de les seves respostes o l’origen de la informació, que va més enllà de les intuïcions immediates.

Precisament amb aquest objectiu, el passat 22 de juny organitzàvem una sessió juntament amb els col·lectius professionals d'Enginyeria Industrial (EIC) i Enginyeria Informàtica (COEINF), on diferents experts van explicar els conceptes clau sobre el ChatGPT i les seves aplicacions reals en l'activitat empresarial.

Javier Vázquez, vicedegà d'Intel·ligència Artificial al COEINF i professor del grau en IA de la UPC, va explicar que el ChatGPT “és un prototip de bot conversacional, no és una eina", i com aquesta se centra en la usabilitat i el diàleg basant-se en models grans de llenguatge (Large Language Models o LLM). Vázquez va apuntar que s’està treballant en un marc regulador europeu que vol assegurar que les IA ajudin a la gent i siguin “una força per al bé comú de la societat”. També va recordar que “la IA no té intel·ligència pròpia i, per tant, no és bona ni dolenta. La qüestió està en fer-ne bon o mal ús”. Segons el vicedegà del COEINF, cal treballar per una “IA fiable, és a dir, lícita, ètica i robusta”, i per una IA responsable, que ajudi positivament les empreses i els seus treballadors i que tingui un impacte just sobre els clients i la societat. Per assolir aquests objectius, Vàzquez va defensar que cal formar als desenvolupadors i als enginyers, així com als ciutadans digitals, respecte a quin ús es pot fer de la IA i quins són els seus perills i com protegir-se.

Òscar Macià, CEO de Forcemanager, va compartir la seva experiència en l’aplicació del ChatGPT a la seva empresa. D’una banda, Macià va destacar que aquesta tecnologia ha incrementat la productivitat de la seva organització. "Ha sigut una revolució”, afirmava. Però, de l'altra, va voler assenyalar que “no reemplaça les persones, sinó que és una ajuda”.
 
Albert Iruela, CSO i Co-Founder d’Omnios, va explicar els avantatges de desplegar el ChatGPT en servidors privats. En concret, Iruela va assegurar que aquest permet “un major domini i control de les fonts d’informació, una millora en la qualitat dels resultats, seguretat, confidencialitat i possibilitats d’un entrenament delimitat”.
 
>>MIRA EL VÍDEO ÍNTEGRE DE LA SESSIÓ: 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92