Ens sumem al Consell Social de CIVICAi per empoderar la ciutadania en les noves intel·ligències artificials

27/06/2023

Telecos.cat s'ha sumat al Consell Social de CIVICAi, l'associació que treballa perquè les persones tinguin lliure accés a la intel·ligència artificial i perquè el desenvolupament i la seva socialització siguin ètics i encarats al bé col·lectiu.

La presentació pública tenia lloc aquest dilluns a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, i anava a càrrec del president de l'entitat, Manel Sanromà. L'objectiu de la constitució d'aquest ens és l'apoderament de la ciutadania al voltant de l'impacte social de la Intel·ligència Artificial.

El Consell Social de CIVICAi el conformen 18 entitats d’àmbits molt diversos com la tecnologia, la medicina, l’arquitectura, la responsabilitat social, l'economia..., cosa que avala la transversalitat i transdisciplinarietat de l'impacte de les noves tecnologies de la IA, així com l'interès social que hi ha per adaptar-nos a aquest nou món, sempre amb consciència crítica d'espècie i possibilitant que tota la ciutadania en surti beneficiada. Aquestes entitats participaran en les activitats i govern de CIVICAi i treballaran col·legiadament per aconseguir que la regulació en l’aplicació social de la IA involucri la societat civil en aquest procés i col·laboraran en tasques de divulgació, sensibilització i formació de la ciutadania.

En el decurs de l'acte, el president de CIVICAi, Manel Sanromà remarcava que la societat civil “ha d'estar asseguda a la taula de les decisions. Sempre les revolucions tecnològiques havien estat ideades per individus i canalitzades per experts i governs, que gestionaven la governança. Amb Internet hem estat només usuaris. Si ens limitem a ser usuaris, atès que les inversions són a càrrec de grans empreses, ens podríem arribar a trobar amb un nou ordre mundial. Ara cal anar més enllà: la societat civil seria la quarta pota al costat de les altres tres: empreses, governs i experts”. També indicava que “des de CIVICAi pretenem estirar dels governs perquè assumeixin les seves responsabilitats. Amb el Consell Social estarem molt legitimats, i tindrem més força”.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92