Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Govern, diputats i col·legis professionals es reuneixen per abordar la reforma de la Llei de serveis professionals que impulsa l'Estat

29/07/2013

taula diputatsEl Departament de Justícia, els màxims representants dels col·legis professionals de Catalunya i representants de tots els grups catalans al Congrés han participat avui en la primera trobada per abordar el contingut del nou marc normatiu sobre serveis professionals en el qual treballa el Govern de l’Estat i sobre el qual Govern i col·legis han coincidit a mostrar la seva preocupació pel text de l’esborrany de l’Avantprojecte de llei. Per part dels grups catalans al Congrés, han intervingut en aquesta trobada els diputats Mercè Pigem, de Convergència i Unió; Àlex Sáez, del Partit dels Socialistes de Catalunya; Dolors Montserrat, del Partit Popular de Catalunya; Joan Coscubiela, d'Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa, i Joan Tardà, d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Durant la trobada, que ha comptat amb l'assistència del director del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya, Salvador Ramon, els màxims representants dels col·legis professionals han donat trasllat de les seves inquietuds, pel que fa al futur de les professions col·legiades, si la reforma tira endavant en els termes en què està plantejada a hores d’ara. I, alhora, han fet una reflexió al voltant de les necessitats del sector.

Una de les preocupacions que han mostrat els representants de l’àmbit col·legial és la possibilitat que la majoria d’aquestes corporacions puguin passar a tenir un règim de col·legiació voluntària, amb la dificultat que això comporta per exercir les funcions de garantia del compliment dels codis deontològics de les professions. I, al mateix temps, han assenyalat que això farà molt més difícil vetllar perquè no es produeixin actes d’intrusisme professional, competència deslleial o altres actuacions irregulars en perjudici dels usuaris i consumidors dels serveis professionals.

Des del Departament de Justícia, ha estat el conseller Gordó, durant la seva intervenció en l’obertura d’aquesta taula rodona, l’encarregat de posar de manifest que l’exercici que es pretén fer de les competències de l’Estat, deixa la competència de la Generalitat en matèria de col·legis professionals molt minvada i, a més a més, que la proposta normativa trenca amb un sistema de professions col·legiades sense crear-ne cap altre, i desregula algunes professions, situació que pot acabar originant una certa inseguretat jurídica.

Tal com ha asseverat el conseller Gordó, “ens trobem davant d’un text que envaeix les competències de la Generalitat; centralista i intervencionista”. “El text de l’Avantprojecte de llei no ha estat consensuat amb les comunitats autònomes ni, tampoc, facilitat oficialment”, ha recordat el titular de Justícia en la seva intervenció, alhora que ha insistit que el Govern català no renuncia a esgotar la via del diàleg.

Impuls a una nova llei de col·legis professionals a Catalunya
Aquest mateix matí, en una reunió prèvia en la qual han participat responsables del Departament de Justícia i cinc representants dels col·legis professionals, s’ha constituït el grup de treball encarregat d’elaborar i impulsar el nou marc legal a Catalunya, per a col·legis professionals, adaptat a la normativa comunitària, als reptes de futur i a les necessitats que demanda la societat del segle XXI.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
06 juny 2023 - Women in Data Science

06 juny 2023 - Transport públic i nova mobilitat

08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

08 juny 2023 - Jornada anual de la comunitat DCA-NewSpace

08 juny 2023 - Workshop Estratègia de Catalunya cap a la dècada digital i el seu impacte a les PIMES

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.84