DESCARREGA l'informe del Baròmetre del sector tecnològic 2022 (amb la col·laboració de Telecos.cat)

15/12/2022

Quatre de cada cinc empreses tecnològiques assentades a Catalunya asseguren que millorarien la seva facturació en cas de comptar amb professionals capacitats. La manca de talent es manté com el principal obstacle que afronta el sector TIC, segons testimonia el nou Baròmetre del sector tecnològic elaborat pel Cercle Tecnològic de Catalunya, un estudi que enguany arriba a la 14a edició amb la participació de més de 1.200 companyies i la col·laboració, entre d'altres entitats, de Telecos.cat. I la que era la gran esperança de l’ecosistema per capgirar aquesta situació, els fons Next Generation, no han aconseguit aterrar tal com s’esperava, amb una valoració de 4,3 punts sobre 10 per part de les empreses.
 
Més enllà del talent i les polítiques públiques, el Baròmetre també ha fet una autoavaluació del sector TIC. En conjunt, l’ecosistema es valora amb una nota de 6,41 punts sobre 10, una xifra que va en consonància amb la d’anys anteriors, malgrat que cau 0,2 punts respecte al 2021. Els representants de les empreses no són tan positius quan examinen l’ètica de les activitats que duu a terme el sector tecnològic, arribant amb prou feines a l’aprovat (5,47 sobre 10). On sí que suspèn (4,83) la indústria és en l’àmbit de la bretxa digital, on els seus integrants consideren que no fan prou per combatre aquesta problemàtica.
 
D’altra banda, la bretxa de gènere persisteix com una de les grans problemàtiques a solucionar. Només un 26,4% dels treballadors del sector TIC són dones, una xifra que millora un punt percentual respecte al 2021, però que encara no ha capgirat la davallada experimentada des de 2019, quan el 28,71% dels empleats eren dones. D’altra banda, si ens fixem només en posicions tècniques, el percentatge puja fins al 28%, cinc punts més que el 2021, però encara per sota del 31,35% assolit el 2020.
 
Font: Metadata
 
>>DESCARREGA L'INFORME ÍNTEGRE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92