Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Celebrem el VIII Fòrum d'Escoles d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals sota el lema: "Tria Telecos, tria futur!"

14/11/2022

Rectors, directors i caps d’estudi de les escoles d’enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals de Catalunya es donaven cita divendres passat en el VIII Fòrum d’Escoles d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals, una iniciativa que aquest any Telecos.cat compartia amb la Fundació Mobile World Capital Barcelona i l'Observatori Nacional 5G.
 
Després d'una pausa de dos anys obligada per la pandèmia, la trobada recuperava el tradicional dinar de treball i servia per intensificar les relacions entre el món acadèmic i professional. Així, sota el lema de "Tria telecos, tria futur!", el Fòrum comptava amb la participació del secretari general de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nin, de la directora general d’Universitats del mateix departament, Victòria Girona, del responsable de l'Observatori Nacional 5G, Federico Ruiz, i del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo.

El dinar arrencava amb les paraules de benvinguda del president de Telecos.cat, Pedro Linares, qui posava sobre la taula algunes reflexions entorn a la professió d'Enginyeria de Telecomunicació i els reptes que suposa promoure'n els estudis vinculats entre les noves generacions.

Tot seguit, arrencaven les presentacions amb una primera intervenció de Federico Ruiz, responsable de l'Observatori Nacional 5G, entorn als desafiaments i reptes d'aquesta tecnologia (descarregueu la presentació aquí). A continuació, arribava el torn de Victòria Girona, directora general d'Universitats, qui abordava el desenvolupament de la formació dual en el sistema universitari català (descarregueu la presentació aquí).

La innovació i la universitat centraven la presentació d'Anna Sánchez, vicepresidenta de Telecos.cat (descarregueu la presentació aquí), mentre que Salvador Ramon, director del col·lectiu, presentava els objectius de la campanya "Tria telecos, tria futur!", que amb una sèrie d'activitats arreu del territori (conferències i workshops adreçats a estudiants de 1r i 2n de Batxillerat) vol posicionar l'enginyeria de Telecomunicació com a la professió per excel·lència del món digital (descarregueu la presentació aquí)

A continuació, s'iniciava un interessant diàleg entre els assistents, que tancava el secretari general d'Universitats, Joaquim Nin. Malgrat el complex context econòmic i polític global, Nin encoratjava els assistents a fugir de la cultura de la queixa i valorar els èxits de la universitat catalana, amb la tecnologia com a gran aliada i la importància del factor humà. 
 
>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
06 juny 2023 - Women in Data Science

06 juny 2023 - Transport públic i nova mobilitat

08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

08 juny 2023 - Jornada anual de la comunitat DCA-NewSpace

08 juny 2023 - Workshop Estratègia de Catalunya cap a la dècada digital i el seu impacte a les PIMES

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.84